web analytics
Breaking News

Apa, o sursă prețioasă pentru populaţie! Iată cum se prezintă apa potabilă din Muscel!

Apa, o sursă prețioasă pentru populaţie! Iată cum se prezintă apa potabilă din Muscel!

Apa, o sursă prețioasă pentru populaţie! Iată cum se prezintă apa potabilă din Muscel!

Apa care este potrivită consumului uman se numește apă potabilă. Conform standardului din România, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depășească 1ml/m³. Pe măsura creșterii populației umane, de-a lungul timpului, și a folosirii intensive și extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii. 

Toate formele de viață cunoscute depind de apă. Apa este o parte vitală în multe din procesele metabolismului din interiorul organismului. Cantități semnificative de apă sunt utilizate de organism în digestia hranei.
Datorită creșterii populației mondiale și a altor factori, tot mai puțini oameni beneficiază de apă potabilă. Problema apei poate fi rezolvată prin creșterea producției, o distribuție mai bună, și nerisipirea resurselor deja existente.
Vă transmitem mai jos rezultatele analizelor apei potabile din Câmpulung, la plecarea din Staţia de Tratare Calea Pietroasă şi din două puncte ale reţelei de distribuţie (mal stâng-mal drept):   
               
1.Tip probă: apă potabilă
Client: S.C. EDILUL CGA S.A.
Loc de prelevare: Plecare Staţia de Tratare Calea Pietroasă
Data executării: 12.12.2018
Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)
Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare
SLD = Sub Limita de Detecţie
 
pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,6
Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,70
Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,32 mg/l
Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,5mg/l
Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,82
Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.
 
2. Tip probă: apă potabilă
Client: S.C. EDILUL CGA S.A.
Loc de prelevare: str. Dr. Costea – Spital (mal drept)
Data executării: 12.12.2018
Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)
Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare
SLD = Sub Limita de Detecţie
 
pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,5
Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,77
Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,32 mg/l
Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,3g/l
Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,82
Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.
 
3.Tip probă: apă potabilă
Client: S.C. EDILUL CGA S.A.
Loc de prelevare: str. Târgoviștei (mal stâng)
Data executării: 12.12.2018
Proba prelevată conform SR ISO 5667-5/1998 şi ISO 19458/2006 (E)
Observaţii: apa se încadrează în valorile admise, conform Legii calităţii apei nr. 458/2002 cu completările ulterioare
SLD = Sub Limita de Detecţie
 
pH: (valoare admisă: 6,5-9,5 unităţi de pH), valoare obţinută: 7,5
Turbiditate: (valoare admisă: < 5 FNU), valoare obţinută: 0,78
Amoniu (NH4+): (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Azotaţi (NO3) (valoare admisă: 50 mg/l), valoare obţinută: 1,41 mg/l
Azotiţi (NO2) (valoare admisă: 0,50 mg/l), valoare obţinută: SLD
Clor rezidual (Cl2) liber (valoare admisă: 0,1-0,5 mg/l), valoare obţinută: 0,25mg/l
Duritate totală (valoare admisă: 5 grade germane), valoare obţinută: 1,79
Din punct de vedere microbiologic, apa este conformă.
 
Elaborat,
Şef Laborator, ing. Laura Pepenel

About The Author

Related posts