ARGEȘ: Centru de recrutare al persoanelor care doresc să muncească în străinătate

ARGEȘ: Centru de recrutare al persoanelor care doresc să muncească în străinătate

În perioada 24.02.2020-06.03.2020  s-a desfășurat la nivel național CAMPANIA NAȚIONALĂ  pentru verificarea respectării prevederilor legale cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.

Migrația forței de muncă este un fenomen încă prezent în societatea românească, cetățenii români apelând la societățile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, iar nerespectarea prevederilor legale pentru medierea cetățenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop  de muncă, urmate de consecințe sociale și economice negative.

Obiectivele campaniei:

-identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare, de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.

-conștientizarea  agenților de plasare a forței de muncă în străinătate față de obligativitatea respectării noilor prevederi legale.

-diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a prevederilor legale în domeniu.

La nivelul  județului Argeș este înregistrat un punct de lucru declarat în B.dul Republicii nr. 148, Clădirea C 1, camera 5, etaj 1, localitatea Pitești, al SC NETHERLANDS  JOBS SRL, cu sediul social în localitatea Bacău, bulevardul Unirii nr.44, județul Bacău,  având ca  obiect de activitate  principală Activități  ale  agenților  de  plasare  a  forței de muncă, cod CAEN 7810.

Din verificarea bazei de date organizate la punctul de lucru al SC NETHERLANDS JOBS SRL, bază de date ce cuprinde ofertele și solicitările de locuri de muncă în străinătate, informații referitoare la condițiile de ocupare ale acestora,  calificările și aptitudinile solicitanților aflați în evidența lor, s-a constatat că  pentru perioada decembrie 2019-la zi, numărul persoanelor cu care s-a incheiat contracte de mediere este de 70, iar numărul persoanelor angajate în străinătate în urma medierii este de 65 (41 bărbați și 24 femei).

Agentul de ocupare a forței de muncă a asigurat încheirea contractelor individuale de muncă și în limba română cu angajatorul  – SC NETHERLANDS  JOBS  LTD din Olanda conform prevederilor Legii nr.156/2000, republicată, pentru un număr de 65 persoane, ocupația acestora fiind muncitori necalificați – lucrători în sere și depozite de sere.

About The Author

Related posts