ARGEŞ: Control judiciar pentru dare de mită!

ARGEŞ: Control judiciar pentru dare de mită!

ARGEŞ: Control judiciar pentru dare de mită!

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a pus în mișcare acțiunea penală față de  M.M.D., pentru comiterea  infracțiunii de dare de mită și a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile.

Din cercetări a rezultat faptul că la data de 03.02.2019, numitul M.M.D. i-a promis agentului de poliție V.F.A. din cadrul I.P.J. Argeș – Secția de poliție rurală Rociu, o sumă de bani, fără a specifica cuantumul, pentru ca acesta să îi creeze o situație favorabilă și anume să îi restituie permisul de conducere reținut la data de 02.02.2019, ocazie cu care agentul de poliție a respins categoric propunerea, formulând denunț la DGA – SJA Argeș pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

Precizăm că la data de 02.02.2019, agentul de poliție V.F.A. l-a depistat pe M.M.D. conducând un autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care i-a întocmit acte de constatare, fiindu-i aplicată o sancțiune contravențională, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule și reținerea permisului de conducere.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii DGA – SJA Argeș au beneficiat de sprijinul DOS – BOS Pitești. 

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

About The Author

Related posts