Argeșul sub amenințarea virusurilor gripaliAH1 și AH3

Argeșul sub amenințarea virusurilor gripaliAH1 și AH3

Argeșul sub amenințarea virusurilor gripali AH1 și AH3. Conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Argeș, la data de 23 ianuarie a.c., în județul Argeș sunt confirmate 37 de cazuri de gripă, din care virus gripal AH1 28 cazuri și AH3 – 9 cazuri.

Din acestea, 22 sunt copii, iar 15 sunt adulți, cu vârste sub 65 ani – 12 cazuri, peste 65 de ani – 3 cazuri.

Aceşti pacienţi provin din Piteşti, Câmpulung, Ştefăneşti, Bughea, Priboieni, Cetăţeni şi Mălureni.

La un pas de epidemie de gripă, cadrele didactice conştiincioase au făcut, în această săptămână, triajul epidemiologic în şcoli şi i-au trimis acasă ori i-au separat de colectivitate pe copii care, la prima oră de curs, au prezentat simptomele unei răceli.

Înainte de a închide şcolile, Ministerul Educaţiei Naţionale a luat în considerare recomandările Ministerului Sănătăţii şi le-a transmis inspectoratelor şcolare o notă în care le-a solicitat monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire în unităţile de învăţământ. Învăţătorii şi profesorii din Argeş s-au conformat.

Inspectoratul Şcolar Argeş a centralizat datele din teren şi a transmis Direcţiei Publice de Sănătate Argeş informări privind absenţele şcolarilor şi preşcolarilor argeşeni motivate de boală sau de anumite simptome.

Din această săptămână, de când a început monitorizarea copiilor, Inspectoratul Şcolar Argeş a raportat, zilnic, aproximativ 500 de absenţi pe caz de boală, am aflat de la inspectorul şcolar general adjunct Mihaela Crişan.

About The Author

Related posts