Astăzi vorbim despre Ana, despre semnificația acestui nume!
Astăzi vorbim despre Ana, despre semnificația acestui nume!

Astăzi vorbim despre Ana, despre semnificația acestui nume!

Astăzi vorbim despre Ana, despre semnificația acestui nume! Alegerea numelui pentru cei mici nu este un lucru ușor.

Chiar dacă pe lângă nume există foarte mulți factori care influențează viitorul copiilor, un nume ca Amotostivuitoriței cu siguranță ar pune probleme. Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai populare și frumoase nume de fete și ce semnifică fiecare:

Ana , Este un nume istoric și biblic, împrumutat din Vechiul Testament unde era scris Hannah. El înseamnă ”harul” sau ”darul lui Dumnezeu” către oameni. A fost purtat de femeile evlavioase din Biblie, de regine și de numeroase femei de viță nobilă.

În cultura populară românească, Ana este numele unor zâne, dar și al fecioarelor curate. Acest nume reprezintă puritatea, simplitatea și cinstea, scrie libertateapentrufemei.ro.

Etimologie– grație (ebraică).

Sărbătoare – 26 iulie sau 9 septembrie

Despre numele Ana, unii sunt de părere ca provine de la un vechi nume ebraic, care înseamnă grație sau a avea milă, a binevoi.

Ana este o persoană care se gândește foarte bine înainte de a face ceva, este intuitivă și planifică totul în cele mai mici detalii, nelăsând nimic la voia întâmplării. Exigenta este cuvântul de ordine în tot ceea ce întreprinde. Dar și în relațiile cu cei care o înconjoară. Dar în ciuda laturii sale foarte cuminți și puțin stricte uneori, Ana știe să fie și cea mai originală. Este în căutarea continuă a unei armonii și a liniștii.

 În domeniul profesional, Ana dă dovadă de perfecționism în tot ceea ce face și este sensibilă atunci când vine vorba despre artă sau despre estetică.

Ana este și o persoană foarte dinamică și foarte simpatică, deschisă mereu atunci când vine vorba despre comunicare. Fetițele ce poartă acest nume pot părea unice și ciudate uneori, cultivându-și propriul lor stil particular. Dar sunt și cele care degaja mereu o impresie de putere și de încredere în propriile forțe. Chiar dacă sunt uneori fragile și nu au încredere că fac mereu ceea ce trebuie.

Ana știe cum să compenseze vulnerabilitatea sa prin facilitatea cu care se exprimă. Cele care poartă acest nume sunt pline de viață, știu cum sa îi seducă pe cei din jur, se adaptează foarte ușor oricărei situații și stâpănesc la perfecție arta convingerii.

Domenille de care este interesată Ana– dansul, desenul, dar și limbile străine. Dar trebuie să fie cât mai motivate atunci când vine vorba despre studiu și constante în același timp.

Ana este sensibilă și plină de imaginație și este mereu în căutarea contactului cu ceilalți. Prietenia este foarte importantă pentru ea și se teme de solitudine. Se va descurca cel mai bine în toate domeniile ce țin de comunicare, de convingere și de relatii publice.

About The Author

Related posts