ATENȚIE! Încep controalele prin instituțiile de învățământ
ATENȚIE! Încep controalele prin instituțiile de învățământ

ATENȚIE! Încep controalele prin instituțiile de învățământ

Astăzi, în cadrul Instituției Prefectului s-a desfășurat o ședință operativă care a avut ca temă principlă evoluția pandemiei în contextul începerii anului școlar.

Alături de subprefecții Lucian Ionescu și Emanuel Soare la întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănăntate Publică, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Poliție și Inspectoratului Județean de Jandarmerie.

În urma discuțiilor s-au stabilit direcțiile de acțiune în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2 în școlile din Argeș.
În acest sens, în următoarea perioadă vor avea loc controale în instituțiile de învățământ pentru verificarea aplicării normelor de protecție sanitară și a existenței izolatoarelor necesare persoanelor suspecte de a fi infectate, se vor face controale în trafic a microbuzelor școlare, se va monitoriza gradul de aglomerare a persoanelor în proximitatea unităților de învățământ la începerea orelor de curs și la finalizarea acestora.

În paralel, se va face o evaluare la nivelul unităților de învățământ a persoanelor care doresc să se vaccineze și în baza acesteia se vor stabili punctual soluții pentru vaccinare. Sunt luate în calcul modalități de vaccinare cu ajutorul centrelor mobile, în centrele de vaccinare existente sau vaccinare cu ajutorul medicilor școlari.
De asemenea, un alt subiect discutat a fost majorarea capacității de locuri în cadrul secțiilor ATI pentru persoanele infectate cu covid, astfel încât unitățile spitalicești să fie pregătite pentru o iminentă creștere a cazurilor.

About The Author

Related posts