ATENȚIE: Nu merg semafoarele, șoferii nu opresc la trecerea de pietoni!

ATENȚIE: Nu merg semafoarele, șoferii nu opresc la trecerea de pietoni!

ATENȚIE: Nu merg semafoarele, șoferii nu opresc la trecerea de pietoni! Se întâmplă în Câmpulung și s-a luat această decizie deoarece atunci când funcționau semafoarele pietonale, se circula haotic. Șoferii erau disperați pentru că trecătorilor nu le păsa de culoarea roșie, dar nici de viața lor!

Din dorinţa de a fluidiza traficul în municipiu, pe strada Republicii şi Negru Vodă, au apărut semafoare noi. Acestea au fost montate deja în zona Pieţei Centrale, la „Gladiola” și în colţul străzii, la Biserica Catolică, vorbim de o investiție destul de costisitoare care a avut loc în urmă cu un an.

Sunt indicatoare luminoase cu buton, precum cele de la Autogară. Adică pietonii care vor să treacă strada trebuie să apese un comutator, iar în câteva secunde, culoarea semaforului va fi verde şi ei vor putea traversa în siguranţă, altfel, maşinile vor circula continuu. Din păcate de multe ori se întâmpla tocmai invers. Pietonii se angajau în traversarea zebrei fără să mai apese pe comutator, după care să aștepte culoarea verde a semaforului. Pentru că nu s-au respectat niciodată regulile în trafic, administrația locală a decis să oprească aceste semafoare, numai că este tot un haos deoarece șoferii nu opresc la trecerea de pietoni chiar dacă văd de la depărtare semafoarele pietonale, vizibil inscripționate.

Administraţia locală intenţionează să semaforizeze şi intersecţia de la Biserica „Sfântul Nicolae”, dar asta după ce va fi viabil un nou proiect de refacere a Bulevardului „Pardon”, dar şi a străzilor care-l încadrează.

Dar până atunci autoritățile locale se gândesc serios ce vor face cu aceste semafoare pentru că au ajuns la concluzia că este o investiție costisitoare care nu a dat randament pe piața musceleană, iar mai mult decât atât se gândesc la o variantă de a le schimba locul.

About The Author

Related posts