ATENȚIE! Nuci seculari puși la pământ de vijelii!

ATENȚIE! Nuci seculari puși la pământ de vijelii!

ATENȚIE! Nuci seculari puși la pământ de vijelii! S-a întâmplat în Câmpulung chiar în centrul orașului. Locuitorii din zonă au fost îngroziți când au auzit un zgomot puternic la miezul nopții. Se pare că la acea oră, nucul secular din curtea vilei Mirea s-a desprins din rădăcini.

Cei care au fost cursanți pe vremea când această vilă funcționa ca internat școlar și Casa Pionierului cunosc acest nuc, pentru că toamna se bucurau de roadele lui. Vila Mirea a fost construită la începutul anului 1900, după planul arhitectului Ion Mincu. A aparținut lui Apostol Mirea, fratele sculptorului D.D Mirea iar după naționalizare a avut mai multe destinații. A intrat în posesia urmașilor familiei Mirea iar aceștia de curând i-au găsit un alt proprietar. În prezent este situată pe actuala stradă Parcul Mirea. Apostol Mirea, a fost înrolat voluntar în Războiul de Independenţă, a fost consilier comunal al Câmpulungului (1907-1910).

Până când actualii proprietari vor veni la Câmpulung nucul secular doborât la pământ a distrus tot în jurul lui, terenul de sport, iluminatul din curte, etc.

Vine ciclonul peste noi!

Elena Mateescu, director general ANM, a declarat joi seară, la emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, că fenomentul meteo care a generat ieri furtuna devastatoare din Grecia ar putea să provoace incidente şi în România.

„În România, prognoza meteorologică indică un grad de stabilitate atmosferică în special pentru partea de centru, vest și zona de munte a țării noastre în cursul zilei de sâmbătă. Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad de instabilitate în cea mai mare parte a țării. În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

„Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest în condițiile în care avem și raport de umezeală din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai precizat directorul ANM.

 

About The Author

Related posts