10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

ATENȚIE. Respectați ce scrie pe plăcuțe altfel muriți carbonizați

Alte Știri

S. C. Distribuție Oltenia aduce la cunoștință publicului că s-au montat, din fonduri proprii, peste 1100 de plăcuțe de avertizare, dintre care 306 sunt pe stâlpii aflați în apropierea zonelor utilizate pentru pescuit, în localitățile: Albeștii de Argeș, Albota, Arefu, Bradu, Buzoești, Călinești, Câmpulung, Căteasca, Cicănești, Costești, Curtea de Argeș, Leordeni, Lerești, Lunca Corbului, Merișani, Mioveni, Mozăceni, Pitești, Poiana Lacului, Slobozia, Stolnici, Ungheni, Valea Mare.

Aceste plăcuțe au fost montate cu recomandarea de a fi respectate normele de siguranță din preajma rețelelor electrice:

• În cazul construcțiilor și lucrărilor executate în preajma rețelelor aeriene de distribuție, zona minimă de siguranță este de 3 m, considerând săgeata sau deviația minimă a conductoarelor, în cazul rețelei electrice cu tensiunea nominală mai mică sau egală cu 110 kV.
• Această distanță trebuie respectată inclusiv în timpul utilizării unor pârghii metalice înalte în apropierea rețelei electrice.
• Înainte de executarea unor lucrări de construcții, reparații etc, derulate în preajma rețelelor electrice, este OBLIGATORIE anunțarea operatorului de distribuție.

• Se interzice amplasarea de construcții noi în culoarul de funcționare al unei linii electrice aeriene (LEA), iar în cazul apropierilor între acestea se respectă o distanță minimă pe orizontală între axul liniei electrice și orice parte a construcției, de 1,5 x înălțimea celui mai înalt stâlp din apropiere sau înălțimea construcției, oricare dintre acestea este mai mare.

• Parametrii de lățime a culoarelor de trecere (funcționare) pentru liniile electrice aeriene de distribuție sunt următorii:
– 24 m, pentru LEA cu tensiuni între 1 și 36 kV;
– 32 m, pentru LEA cu tensiunea de 110 kV.

⚠️Sunt interzise următoarele acțiuni în imediata vecinătate a rețelelor electrice aeriene:
Să se înființeze plantații sau vegetație forestieră în zona de siguranță a rețelelor electrice de distribuție;
• Atingerea, tăierea sau tunderea pomilor care pot să ajungă accidental în contact cu rețeaua electrică sau să se amorseze arc electric;
• Realizarea unor construcții improvizate sau forarea puțurilor de apă;
• Organizarea unor întruniri sau jocuri sportive;
• Pescuirea în locuri care nu sunt special amenajate;
• Deplasarea sau manevrarea utilajelor, sculelor, uneltelor (de transport, de pescuit, săpat etc.).

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie