Au cerut sute de lei pentru un mânz, mii de euro pentru caii de rasă – Târgul de Marina organizat în Muscel – VIDEO

Au cerut sute de lei pentru un mânz, mii de euro pentru caii de rasă – Târgul de Marina organizat în Muscel – VIDEO

În urmă cu mulţi ani, Târgul de cai de Marină se organiza pe platoul din Grui. Din cauza unor neînţelegeri cu proprietarii de terenuri din zonă, târgul a fost mutat la Cândeşti pe islaz, dar nu a fost organizat prea mult nici aici, fiind mutat la Berevoeşti unde a devenit chiar tradiţie.

În paralel cu târgul de cai de la Berevoeşti şi primăria Mihăeşti adună pe islaz vânzători de cai, fiind un târg mai mic mai mult cu terase unde sfârâie pe grătare micii şi cârnaţii.

Dedicat Sfintei Muceniţe Marina, izbăvitoarea de duhuri rele, târgul reuneşte an de an, în zona Râuşor, sute de crescători de cai, geambaşi şi admiratori ai cabalinelor, nelipsind testele şi întrecerile doveditoare ale puterii sau vitezei animalelor.

Anul acesta au venit oameni din întreg Argeşul, dar şi din alte judeţe, aducând la Râuşor-Berevoeşti, caii grei de Sibiu şi Făgăraş, bidivii iuţi crescuţi în Dâmboviţa, dar şi animale de tracţiune sau de şaretă de la Valea Mare-Pravăţ şi Bughea de Sus.

20227944_226346231221735_935976502_oNu au lipsit nici crescătorii locali, care se mândesc cu o duzină de cai semigrei care atrag uimirea celor veniţi la târg. Cai împodobiţi cu panglici roşii, să nu-i deoache privitorii, sunt plimbaţi prin târg, puşi la trap şi galop, spre fala proprietarului, sunt prinşi în concursuri de viteză şi în probe de tracţiune care sunt menite să dovedească doritorilor că nu vor arunca banii, ci vor pleca acasă cu animale puternice şi pline de neastâmpăr.

20216643_226346267888398_1260771539_oTârgul din acest an a avut loc la finalul acestei săptămâni, începând de vineri şi până duminică, între 14 şi 17 iulie, luni, de Sfânta Marina, fiind ziua bilanţului. În afară de cai, pe platoul de la Râuşor au  putut fi găsite şi obiecte de harnaşament şi căruţe, potcoave şi bice pentru strunit animalele.

20187260_226346244555067_547110385_oAutorităţile locale s-au îngrijit şi de distracţia vizitatorilor, dincolo de spectacolul cabalin, nelipsind de la târg tarabele cu mititei şi berea numai bună de servit ca aldămaş după vânzarea unui cal.

Dulciurile făcute în casă, dar şi porumbul fiert nu au lipsit din peisaj. Comercianţii s-au arătat mulţumiţi de vânzarea făcută şi promit că se vor întoarce şi anul viitor, pentru că în zonă au ajuns cel puţin cinci sute de persoane.

About The Author

Related posts