Au început înscrierile la Festivalul Internațional de Film pentru Copii „Youth cinefest”

Au început înscrierile la Festivalul Internațional de Film pentru Copii „Youth cinefest”

Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează a treia ediție a Festivalului International de Film pentru Copii ”Youth Cinefest”, în perioada martie 2017.

Această manifestare artistică își propune promovarea filmului, a artei cinematografice și dezvoltarea creativității copiilor și tinerilor din Argeș și nu numai, la nivel național, dar și internațional, prin filme care să le reflecte originalitatea și libertatea de exprimare.

În cadrul festivalului, fiecare concurent va prezenta un film de scurt-metraj cu durata între 3 şi 10 minute, cu tema “Tradiții din Regiunea Ta”.

La festivalul – concurs se vor înscrie participanți cu vârsta cuprinsa intre 9 – 14 ani si 14 – 19 ani. Înscrierea concurenților se va face până la data de 24 martie 2017:

 • fişă de înscriere – semnată și ștampilată de Managerul/Directorul instituției care trimite concurentul;
 • copie după actul de identitate;
 • fiecare participant/grup va putea să înscrie maximum 1 film;
 • fișele de înscriere vor fi transmise la secretariatul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti (Bdul Republicii Nr. 66, Pitești, Cod postal:110014, Argeș; (telefon: 0348/457 560, fax: 0248/212 260, E-mail: scoalapopart@yahoo.com)
 • filmele care au text/comentariu/dialog în limba engleză vor fi dublate/ subtitrate în limba română. Filmele realizate în afara României vor fi dublate/subtitrate în limba engleză.
 • comitetul de organizare are dreptul să decidă respingerea filmelor înscrise care nu respectă tematica Festivalului şi detaliile tehnice;
 • costurile de transport pentru DVD, BLUE-RAY sau STICK (tur-retur) vor fi suportate de către distribuitorul/producătorului filmului.
  Specificații tehnice:
 • Filmele pot fi format MPEG2, AVI, MOV;
 • Filmele pot fi trimise pe suport DVD, Blu-Ray sau Stick.

NOTĂ! Filmul poate fi realizat de o singură persoană sau de un grup de mai multe persoane.

Ordinea de intrare în concurs se va stabili prin tragere la sorți de către organizatori. Juriul este format atât din personalităţi marcante din domeniu şi îşi rezervă dreptul de a nu acorda sau de a redistribui premiile în funcţie de prestanţa concurenţilor.

Menţionăm că Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti nu-şi asumă responsabilitatea transportului, mesei și cazării concurenților care doresc să participe la festival, participanţii fiind cei care vor suporta aceste cheltuieli. DVD-urile filmelor premiate vor rămâne în arhiva Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Prin semnarea fișei de participare de către autor, acesta își exprimă în mod expres acordul ca Școala Populară de Arte și Meserii Pitești să aibă dreptul de a difuza filmul în scopul promovării Festivalului Internațional de film pentru copii ”Youth Cinefest”.

 

About The Author

Related posts