Au început înscrierile pentru Școala de Vară Fenomenul Pitești

Au început înscrierile pentru Școala de Vară Fenomenul Pitești

Şcoala de Vară Fenomenul Piteşti, aflată în acest an la cea de a VIII-a ediţie se va desfăşura la Piteşti între 15-20 septembrie 2019 şi este organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Memorialul Închisoarea Pitești.

,,Pentru noi, aceasta nu a fost niciodată doar o școală de vară. Am pus întotdeauna suflet și pasiune, pentru ca experiența de la Pitești să fie un punct de reper în formarea voastră ca oameni. Curiozitatea, sensibilitatea, empatia și disponibilitatea sunt calitățile pe care le căutăm în voi.

În fiecare an, ne străduim să dăm o identitate nouă școlii de vară, un concept în jurul căruia să împletim toate activitățile. Voi, tinerii de azi, veți afla despre tinerii de ieri: și ei se pregăteau pentru o carieră, căutau să își întemeieze o familie și să schimbe lumea”, se arată în comunicatul de presă .

Anul trecut, participanții au trăit la propriu experiența închisorii, fie ca deținuți, fie ca gardieni (unii din ambele ipostaze). Exercițiul acesta le-a deschis nu doar mințile, ci și sufletele către informațiile pe care le-au aflat ulterior despre cei trecuți prin Pitești.

Anul acesta fiecare participant ales va avea un corespondent în trecut, care a fost implicat într-un fel sau altul în evenimentele din 1949-1951. Dar descoperindu-i pe ei, vă veți descoperi pe voi. Data limită de încriere: 23 august 2019.

About The Author

Related posts