Au spart uşa ca să o salveze! Bătrâna era căzută şi avea dureri puternice!

Au spart uşa ca să o salveze! Bătrâna era căzută şi avea dureri puternice!

Elena D. de 83 de ani locuieşte singură într-un apartament de la parterul unui bloc din Câmpulung. Sâmbătă, vecinii femeii au auzit strigăte de ajutor din casă, astfel că au sunat la 112 să ceară ajutor.

La blocul de pe strada Căpitan Becleanu, au  plecat pompierii cu o autospecială, dar şi cadrele SMURD.

Pompierii au spart uşa casei Elenei, apoi cadrele de pe echipajul SMURD au intrat şi au găsit-o pe bătrână căzută. Femeia le-a spus că e aşa de trei zile, şi că până sâmbătă nu a auzit nimeni strigătele ei de ajutor.

„Este singură. Ea nu are pe nimeni aici la Câmpulung. Este o doamnă care îi ia pensia, o mai ajută la cumpărături, dar nu stă nici dânsa aici cu vecina. Am văzut că a căutat-o, dar nu i-a răspuns bătrâna”, spune un vecin al Elenei D.

„Credeam că e vreunul cu coronavirus, asta e la modă acum. Nu m-am gândit la altceva. E vecina în vârstă, a mai luat-o cu salvarea. Bine că au vecinii grija ei, aşa au salvat-o. Dacă erau neglijenţi, o găseau ţeapănă, ce credeţi la vârsta ei nu îi trebuie mult. Eu am 82 de ani, dar numai rachiul şi glumele măţin în viaţă. Nu mai am nici eu pe nimeni, doar glumele şi rachiul. Nu mă atacă nici viruşii, nici hoţii, că nu au ce fura”, spune un vecin dinb cartier.

Elena a fost luată de cadrele SMURD şi după ce au stabilizat-o, au plecat cu ea spre CPU din cadrul Spitalului Câmpulung. Femeia era stabilă, conştientă, şi reacţiona bine la stimulii externi, au precizat cei de la SMURD.

About The Author

Related posts