Au trecut doi ani de la tragedia care a zguduit Muscelul!

Au trecut doi ani de la tragedia care a zguduit Muscelul!

Au trecut doi ani de la tragedia care a zguduit Muscelul! Lacrimi și durere în inimile familiilor și ale colegilor militari. Ziua de Sfântul Petru și Pavel va rămâne veșnic tristă. Este o zi de doliu în Muscel. Văduvele militarilor împreună cu copiii și cei de la armată merg cu flori și lumânări la Valea Urdii, adică la locul tragediei.

Cu durere în suflet, în ziua de 29 iunie, militarii musceleni au înălțat o rugăciune pentru sufletele lor, atât în baza militară din Afganistan, cât și pe platoul unității, prin vocile vulturilor musceleni.

,,Cei trei camarazi nu mai sunt printre noi, dar atâta timp cât vom purta bereta verde, atâta timp cât drapelul nostru de luptă va flutura în țară sau în teatrele de operații, amintirea lor va fi păstrată cu sfințenie în inimile noastre”, spun cunoscuții.

Sublocotenenţii post mortem Petre Cristian Toader, Mihai Ionuţ Toma şi George Emilian Catană şi-au pierdut viaţa la datorie, în accidentul de circulaţie din 29 iunie 2017, de la Dâmbovicioara, pe când se întorceau din poligonul de instrucţie Cincu, unde desfăşuraseră, pe parcursul mai multor zile, instrucţie în comun cu alte structuri din armată.

Petre Cristian Toader avea 32 de ani, locuia în comuna Pietroşani, era căsătorit şi are o fetiţă de 4 ani. Mihai Ionuţ Toma era născut în 1979, stătea în satul Măţău, comuna Mioarele, era necăsătorit şi are un băiat de 14 ani. George Emilian Catană locuia în Valea Mare Pravăţ, avea 40 de ani, era căsătorit şi are un fiu de 14 ani.

De când a avut loc tragedia socrul Gigi Tiţa nu mai are liniște. Nu este zi în care să nu plângă după ginerele lui pe care l-a iubit ca pe propriul copil. Nu vrea să plece din această lume până nu ridică un monument la locul tragediei. A vorbit cu autoritățile locale din Dâmbovicioara care i-au promis sprijin. I-au pus la dispoziție un teren. Are câțiva bani puși deoparte dar vrea ca totul să fie făcut ca la carte, cu picturile militarilor decedați pe pereți, monumentul să fie sfințit după ce va fi ridicat, autorizații, etc.

Are toată speranța că Dumnezeu îl va ajuta. Acum există o cruce pe marginea drumului pe la care familia ajunge mai des dar există riscul ca la o plecare de teren ca și aceasta să se ducă în râpă la fel ca și camionul cu militarii în noaptea fatidică.

 

About The Author

Related posts