Azi este despre tine scumpă țară românească! La Mulți Ani!
Azi este despre tine scumpă țară românească! La Mulți Ani!

Azi este despre tine scumpă țară românească! La Mulți Ani!

Astăzi vreau să îți spun din tot cugetul – La mulți ani! – pentru că este ziua ta de naștere, chiar dacă mulți te sărbătoresc și la 1 Decembrie. Ești în zodia Vărsător chiar dacă unii îți mai atribuie și zodia Săgetător, acesta fiind doar ascendentul tău la naștere.

Ești o țară sfântă, scumpă țară românească cum te-a descris George Coșbuc în versurile sale dar și marii poeți naționali. Cu toții te-au slujit și te-au iubit.

Mai ești o țară sfântă pentru că însuși Mântuitorul nostru Domnul Isus Hristos l-a trimis pe apostolul Andrei să ne creștineze. O dovadă în acest sens a rămas peste veacuri Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la mânăstirea Nămăiești și sora geamănă a celei de la Ierusalim.

Papa Paul al II-lea a îngenunchiat și a sărutat pământul tău, scumpă României, declarând că este Grădina Maicii Domnului. Cele mai înalte Spirite au venit aici pe pământ românesc să lase în urma lor, Lumina Sfântă, a Tatălui Ceresc chiar dacă Biserica refuză să-i canonizeze.

Ești o țară sfântă, scumpă Românie chiar dacă poporul tău încă îl mai căută pe Dumnezeu prin alte locuri și nu conștientizează că Dumnezeu este în inima lor. Eu cred în tine. Cred în mine și cred în noi.

Îți promitem că începem să te iubim ca țară, fără niciun un fel de obligații, deoarece iubirea adevărată nu are așteptări. Teama este plină de așteptări. Atunci când te temi, faci tot ceea ce faci pentru că aștepți să fii nevoit, dar te aștepți ca și ceilalți să facă același lucru.

Iubirea este bazată pe respectul reciproc. Teama nu respectă pe nimeni, nici măcar pe sine. Iubirea este plină de compasiune. Iubirea este complet responsabilă. Teama evită responsabilitatea, dar asta nu înseamnă că ea nu este responsabilă pentru faptele ei.

Iubirea este întotdeauna amabilă. Teama este întotdeauna lipsită de amabilitate. Ea ne umple de obligații, de așteptări, ne învață să nu-i respectăm pe cei din jur, să evităm asumarea responsabilităților și să ne pară rău pentru alții.

Iubirea este necondiționată. Teama impune o mie de condiții. Arta iubirii începe cu noi înșine.

Te iubim și îți mulțumim, că existăm în țara ta care se numește ROMÂNIA!

La mulți ani!

Cu iubire, Conița Horoscopista

About The Author

Related posts