BĂLILEȘTI: Comuna în monitorizare „atentă” până luni, 27 iulie
BĂLILEȘTI: Comuna în monitorizare „atentă” până luni, 27 iulie

BĂLILEȘTI: Comuna în monitorizare „atentă” până luni, 27 iulie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședința ordinară de miercuri, 22 iulie a inclus comuna Bălilești în monitorizare „atentă” până la data de 27.07.2020, precum și unele măsuri suplimentare așa cum au apărut în spațiul public prin comunicat de presă.

,,Este bine de știut tot ce se întâmplă și tot ce se hotărăște dar există totuși întrebari pe care mi le pun eu ca primar și întrebări pe care și le pun mulți dintre locuitorii comunei Bălilești. Ce monitorizare „neatentă” a condus la cuprinderea comunei Bălilești în lista de 12 nominalizări câtă vreme evidența oficială a DSP Argeș către primăria Bălilești este sub 10 cazuri, 90% dintre ele provenind din lucrători la Uzina Dacia, toate forme ușoare care au refuzat internare și sunt „chipurile” izolați la domiciliu, iar două cazuri care au stat câteva zile pe paracetamol și vitamina C au venit acasă.

Altă întrebare ar fi de ce atâta „atenție mărita” din 23 până în 27, nu cumva se așteaptă ca în Uzina Dacia să explodeze focarul și știind că cele 12 localități sunt cu cei mai mulți angajați și automat ei vor ajunge bolnavi la casele lor? De ce oare ditamai comitetul nu spune nimic de focarul de la uzină…există teama că se supără patronatul străin care după cum se vede atât pe plan județean cât și pe plan național este mai presus decât sănătatea oamenilor „gliei strămoșești”? De ce oare când este vorba de altceva strigă sindicatele de mama focului și acum când s-a forțat nota în această săptămână asupra muncitorilor să se termine planul până vineri, niciun lider de sindicat nu zice nimic? Poate le e frică, poate au teamă sau poate fi orice … lumea se va proteja și va scăpa dar pe mulți nu-i va uita! Eu mă voi conforma cu privire la măsurile luate dar voi cere oficial documentele care au stat la baza includerii comunei în lista de 12, pentru că din datele oficiale existente la primarie de azi 22.07.2020, comuna Bălilești nu corespundea acestei situații declarate”, a scris primarul Cătălin Victor Turturică pe pagina sa de socializare.

,,Trebuie să înțelegem cu toții să ținem seama strict de regulile stabilite prin lege în astfel de situații epidemiologice și anume: ieșirea în spatiul pubic se va face numai cu mască de protecție care trebuie să fie purtată corespunzător și să acopere atât gura cât și nasul, spălarea pe mâini foarte des și igienizarea lor, iar ca rugăminte trebuie să evităm cu toții apropierile și aglomerările de persoane. Primaria a suspendat toate adunările, evenimentele și manifestările de pe raza comunei, a stabilit reguli în ceea ce privește activitățile comerciale ale magazinelor privind protecția consumatorilor. Știind toate acestea, trebuie să ne autoapărăm și să conviețuim în astfel de situații. În comună sunt persoane infectate în fiecare sat care, de regulă, în funcție de gravitate sunt internate în spitale, sunt identificate și localizate persoanele cu care aceștia au intrat în contact, dar rugămintea mea este ca noi toți care știm ce se întâmplă în jurul nostru să luăm măsuri urgente, să ne ferim și să ne protejăm. Primăria Bălilești vă face informare, vă face o igienizare a obiectivelor publice și a fost desemnat și un inspector de control pentru a urmări respectarea regulilor și a sancționa dacă situația o va impune. Oameni buni, ca primar am ales această formă publica de comunicare pentru că situația este complicată! Vă cer ajutorul mai mult ca niciodată să vă implicați activ, pentru a nu ajunge pe ușile spitalelor. Am mare încredere în dumnevoastră și multă speranță că totul o să treacă cu bine”, a mai scris primarul Cătălin Turturică pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts