Beau, se bat şi la final, dau foc la casă…

Beau, se bat şi la final, dau foc la casă…

Beau, se bat şi la final, dau foc la casă…

Duminică, locuitorii de pe strada Richard din Câmpulung au trăit clipe de groază, atunci când la o casă vecină a izbucnit un incendiu, iar proprietarii, Verze Ion şi Verze Cristian, se certau de mama focului înăuntru.

Nu era pentru prima oară când la casa cu pricina izbucneşte incendiul, asta pentru că, unul dintre fraţi, are o manie mai rară, când se enervează sau bea, dă foc la casă.

După incendiul trecut, oamenii de pe stradă sperau ca istoria să nu se mai repete, numai ca duminică în jurul orei 18.00 s-a aprins acoperişul casei:” Tâmpitul ăsta de Ion a dat foc. A băut toată ziua şi s-a luat la ceartă cu fratele Cristian şi aşa s-a pornit scandalul. Se bat de ceva vreme, orăcăie, dar cine să se bage între tâmpiţi, asta e ceva normal la ei, dar foc nu mai puseseră de mult. Ăsta de a dat foc, Ion, e cunoscut prin zonă cu porecla Nela, e mai cuminte, munceşte cu ziua…. Celălalt e dus, când îl apucă, e pericol. Noi am aflat, aşa mai pe la colţuri că le-ar face bani şi o fată, dar nu ştim sigur… Că ar avea pe una de le produce, dar la cât de săraci sunt, nu ştiu ce să cred, aşa vorbesc unii”, spune o localnică.

Două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung  au intervenit pe  strada Richard, pentru stingerea incendiului.

Pompierii s-au confruntat şi cu altă problemă, nu puteau să-şi facă datoria pentru că cei doi fraţi Verze, nu ieşeau din casă, s-au luat la bătaie, au sărit şi la salvatori, au intervenit poliţiştii şi la faţa locului au sosit şi jandarmii din cadrul Detaşamentului din Câmpulung, aşadar, o mulţime de forţe de ordine, pentru doi indivizi agitaţi.

Din bătălie, Ion a fost rănit de unul dintre geamurile pe care au reuşit să le spargă şi de spaimă sau de durere a leşinat. Acesta a fost primul pe care l-au preluat  cadrele de la SAJ şi l-au dus la CPU din cadrul Spitalului Câmpulung.

Al doilea, Cristian, era din ce în ce mai agitat, astfel ca pentru a putea fi dus la CPU, jandarmii l-au imobilizat şi l-au dus cu echipajul SMURD la spital. Cei doi aveau plăgi tăiate la nivelul mâinilor şi capului.

Pompierii au intervenit în linişte şi au izolat şi stins incendiul. Conform acestora, au ars  acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 mp și 200 kg de materiale textile, sursa probabilă a fost flacăra, iar împrejurarea a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

About The Author

Related posts