Boberii argeşeni şi-au atins obiectivul la Jocurile Olimpice

Boberii argeşeni şi-au atins obiectivul la Jocurile Olimpice

Mihai Tentea şi Ciprian Daroczi, cei mai tineri participanţi în concursul olimpic de bob dublu, şi-au încheiat participarea la PyeongChang, luni, cu o clasare mai mult decât onorabilă: locul 18 din 30 de echipaje prezente la start.

Cei doi tricolori, ambii în vârstă de 19 ani, au intrat în cea de a doua zi de concurs de pe poziţia a 16-a. Primele două manşe s-au disputat duminică, iar Tentea şi Daroczi au scos următorii timpi: 49,69 secunde (locul 14) şi 49,62 secunde (locul 17). Cumulat, după primele două manşe, cei doi aveau 1:39,31, echivalent cu locul 16.

Manşa a treia a fost una cu emoţii pentru toţi românii din tribune. La start, împingătorul Ciprian Daroczi a alunecat la finalul porţiunii de alergare şi, la urcarea în bob, s-a lovit cu tibia de partea din spate a acestuia. Bobul s-a dezechilibat un pic, îndeajuns cât să se piardă câteva zecimi de secundă: 49,93 secunde.

După manşa a treia, românii au coborât pe poziţia a 19-a, atingându-şi totuşi obiectivul: un loc între primele 20 de echipaje. Într-un sport în care naţiunile majore au mai multe boburi la start (de exemplu, Germania, Canada şi SUA – câte 3), iar locurile din faţă par acontate, prezenţa între primele 20 de echipaje este deja o performanţă.

Boberii argeşeni şi-au atins obiectivul la Jocurile Olimpice

În manşa finală, a patra, au luat startul numai primele 20 de locuri. Scăpaţi de presiune, Tentea şi Daroczi au scos cel mai bun timp al lor, 49,64, şi au mai urcat un loc. La final, s-au clasat pe 18, fiind felicitaţi inclusiv de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Bob şi Skeleton, italianul Ivo Ferriani.

Mihai Tentea: ”Suntem foarte fericiţi, a ieşit bine. Au fost patru manşe în care am dat tot ce am avut mai bun şi am reuşit să obţinem ceea ce ne-am dorit, adică un loc între primii 20. Mai avem nevoie de foarte multe antrenament să ajungem la nivelul celorlalţi la start. Ne dorim mai mult, deja ne gândim la viitor. Suntem tineri, avem numai 19 ani, vom munci mai mult şi suntem siguri că în 2022 vom fi mai sus”.

Ciprian Daroczi: ”Am avut ceva emoţii la manşa a treia. Din dorinţa de a da un start cât mai tare s-a întâmplat ceea ce nu trebuia să se întâmple. Am alunecat şi am pierdut câteva zecimi de secundă. Sunt un pic zgâriat pe tibie, dar nu asta e important. Dacă nu era acea ezitare, puteam fi două-trei locuri mai sus”.

Echipa de bob a României care a participat la Olim­piada de iarnă de la PyeongChang – Coreea de Sud, printre care s-a aflat şi trei argeşeni, a fost vizitată, de Principele Albert de Monaco.

Mihai Tentea, Ciprian Daroczi (originari din Mărăcineni) şi antrenorul Iulian Păcioianu (originar din Cîmpulung) au avut onoarea să stea, să schimbe cîteva vorbe, să fie felicitaţi şi încurajaţi şi să se pozeze cu alteţa regală înainte de antrenamenteul dinaintea competiţiei.

Antrenorul lor, câmpulungeanul Iulian Pacioianu, ne va face mândri bifând în curând încă o participare la Jocurile Olimpice de iarnă, PyeongChang2018 reprezentand cea de a 8 ediţie, consecutivă, care din 1994 nu ratează nicio ediţie a festivalului olimpic.
Având în palmares Lillehammer 1994, Nagano 1998 şi Salt Lake City 2002 ca sportiv, iar Torino 2006, Vancouver 2010, Sochi 2014 şi Lillehammer 2016 (JOT) ca antrenor.

Sursă: prosport.ro si Clubul Sportiv Muscel

About The Author

Related posts