Boboteaza îți scoate ursitul în cale! Iată ce trebuie să faci!

Boboteaza îți scoate ursitul în cale! Iată ce trebuie să faci!

Tradițiile românești spun ca în noaptea de Bobotează îți poți visa ursitul. Evident, pentru aceasta trebuie să urmezi un ritual. Mai ales fetele nemăritate experimentează astfel de obiceiuri. Cele care doriti să vă visați ursitul puteți încerca, că tot vine Boboteaza …Pe 5 ianuarie, în Ajun de Bobotează, înainte de a te pune în pat la somn, sub pernă trebuie să pui o crenguță de busuioc sfințită. Pune-o sub pernă, însă nu înainte de a te spăla pe față cu apă sfințită.

După ce te pui în pat, aștepți să adormi și să visezi. Se spune că o să îți visezi ursitul sau o serie de detalii legate de el. De asemenea, dacă ai apucat să te uiți pe geam înainte să te trezești, este bine să mai rămâi în pat doar pe partea stângă cel puțin 30 de minute, pentru că sigur îți vei reaminti tot ce ai visat.

O tradiție mai puțin cunoscută este cea a ritualului lumânărilor. Astfel, într-o farfurie cu apă sfințită se lasă să plutească două lumânari. Una reprezină fata, iar cealaltă reprezintă băiatul. Dacă lumânările sunt atrase una spre cealaltă și se întâlnesc, atunci fata își va uni destinul cu cel al bărbatului iubit.

Superstiția bobului de grâu

Pe vatră sau pe o plită, așează boabele de grâu, fiecare purtând numele unor posibili pețitori și un singur bob cu numele tău. Când vor începe boabele să sară, fii foarte atentă. Bobul care va sări în același timp cu cel care-ți poartă numele va fi cel ce-ți va desluși iubitul. Un alt obicei este să îți pui o verighetă într-un pahar cu apă sfințită și dacă beneficiezi de unele capacități îi poți vedea chipul viitorului tău soț care se formează în verighetă. Cu iubire, CONIȚA HOROSCOPISTA

 

 

About The Author

Related posts