BULEVARDUL PARDON: Gardul viu și bordurile vor fi reutilizate
BULEVARDUL PARDON: Gardul viu și bordurile vor fi reutilizate

BULEVARDUL PARDON: Gardul viu și bordurile vor fi reutilizate

De luni, 14 septembrie au început lucrările la Bulevardul Pardon. Circulația rutieră în zonă este închisă parțial sau total în funcție de intervențiile buldoexcavatorului. Gardul viu va fi recuperat și replantat în alte zone ale orașului. De asemenea și bordurile vor fi reutilizate pentru că au fost montate de puțin timp și nu sunt deteriorate.

Având în vedere postările și comentariile apărute pe rețelele de socializare cu privire la începerea lucrărilor la bulevardul Pardon, pentru corecta informare a locuitorilor municipiului Câmpulung și pentru a evita orice alte speculații, facem următoarele precizări:

  • Contractul pentru realizarea investiției ,,Reabilitare strada Negru Vodă și strada Republicii de la intersecția cu strada Poenaru Bordea până la intersecția cu strada Petre Zamfirescu, în Municipiul Câmpulung” – proiectare +execuție, a fost semnat în data de 25 februarie 2019;
  • Proiectul pentru execuția lucrărilor a fost predat pe data de 17 octombrie 2019;
  • În data de 14 februarie 2020 a fost obținut avizul de la Directia Judeteană pentru Cultură Argeș;
  • Pe 28 august 2020 a fost transmis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 1 septembrie 2020; perioada de mobilizare a executantului: 5 zile lucrătoare de la data emiterii ordinului de începere;
  • Termenul de execuție a lucrărilor: 22 luni calendaristice.

Fiind vorba de același executant am condiționat demararea lucrărilor la bulevardul „Pardon” în funcție de terminarea lucrărilor la Piața Primăriei.

Demararea lucrărilor în acest proiect nu are nicio legătură cu dezbaterea publică pentru noul Plan Urbanistic General al Municipiului Câmpulung.

Bulevardul “Pardon” nu este monument istoric ci face parte din situ-ul urban „Orașul istoric Câmpulung”, Cod LMI (Lista Monumentelor Istorice) AG-II-s-A-13545, așa cum din același sit urban mai fac parte și multe alte străzi. Prin noul PUG nu se modifică componența situ-ului urban „Orașul istoric Câmpulung”, cum nici demararea lucrărilor la acest obiectiv de investiții nu are implicații asupra dezbaterilor pentru aprobarea noului Plan Urbanistic General, se arată în comunicatul de presă remis redacției noastre de către primăria Câmpulung.

About The Author

Related posts