Breaking News
Buna Vestire: Icoana Maicii Domnului împodobită cu flori
Buna Vestire: Icoana Maicii Domnului împodobită cu flori

Buna Vestire: Icoana Maicii Domnului împodobită cu flori

Buna Vestire la mânăstirea Nămăiești, în vremuri de pandemie. După cum bine se știe, Icoana Maicii Domnului din mânăstirea Nămăiești este una dintre cele mai renumite icoane cu Maica Domnului din țară, fiind totodată legată și de întemeierea mânăstirii în care ea sălăsluiește. Mânăstirea Nămăiești este o mânăstire ortodoxă din județul Argeș, aflată la mică distanță de Câmpulung, înspre nord-vest.

Date exacte în legătură cu întemeierea mânăstirii și a bisericii săpată în piatră nu se cunosc. Biserica mânăstirii este săpată în piatră, în stânca muntelui. Documentele istorice în legătură cu satul Nămăiești și cu mânăstirea Nămăiești atestează anii 1503-1547, în hrisoavele domnitorilor Radu cel Mare și Mircea Ciobanul.

Astăzi toți cei care au trecut pragul mânăstirii au rămas impresionați de felul în care au fost împodobite icoanele, atât cea care face minuni, dar și icoana cu arhanghelul Gabriel și Maica Domnului. De asemenea a fost făcută și o cruce din flori, totul o minunăție la fel ca și acest loc binecuvântat în Muscel.

About The Author

Related posts