Cai internaționali la Târgul de Marina organizat la Mihăești

Cai internaționali la Târgul de Marina organizat la Mihăești

Cai internaționali la Târgul de Marina organizat la Mihăești. Locația a fost schimbată ceea ce face ca accesul să fie mai facil, spațiul mai încăpător și atractiv.

Mâine de Sfânta Marina, adică pe 17 iulie pe terenul din fața balastierei de la Mihăești se anunță spectacol mare cu cabaline. De la sfârșitul săptămânii iubitorii de cai au început să sosească cu exemplarele lor din bătătură. La târg participă și cai internaționali veniți tocmai din Polonia. Un astfel de exemplar ajunge la 10.000 de euro.

Anul acesta sunt așteptați 500 de cai la Târgul de Marină. Ca și anii trecuți organizatorii anunță prezența unor exemplare rare, unice chiar în România.

,,S-au anunțat mulți crescători de animale cu cai de rasă. Anul acesta avem o locație mult mai bună ca anul trecut. Mult spațiu de desfășurare. S-au anunțat 200 de crescători de animale, cu 500 de exemplare de cai unele dintre ele chiar unicate în România. Dacă vremea va ține cu noi cred că vom organiza și un concurs de frumusețe, chiar și unul de tracțiune dacă ne permite legea. În această zonă a noastră sunt mulți crescători de cai avem o tradiție cu acest târg de Marină”, au declarat organizatorii.

Atracția principală o va reprezenta exemplarele din rasele grea și semi-grea care se vând cu mii de euro.

Un cârlan de trei ani din această rasă a devenit deja atracția târgului. Proprietarul cere pe el peste 1000 de euro dar dacă va avea concurență este nevoit să îi ridice prețul animalului din bătătură pentru că este bine crescut și are și pampoane roșii în păr să nu se deoache.

About The Author

Related posts