Câini abandonaţi în Câmpulung din comunele limitrofe!

Câini abandonaţi în Câmpulung din comunele limitrofe!
În ultimele luni, municipiul Câmpulung, pare sufocat de numărul mare de câini abandonaţi. Zonele în care apar patrupedele sunt cel mai des cele lăturalnice. Conform medicului care colaborează cu asociaţia care se ocupă de câinii fără stăpân, numărul căinilor aduşi la tratament şi cel al căţelellor care trebuie sterilizate este mare, iar toate aceste exemplare sunt din cele găsite acum pe străzi, nu din cele din adăpost, pentru că acelea sunt deja castrate, spune medicul.
Zonele unde a fost semnalată apariţia tot mai deasă a câinilor sunt cartierul Grui, spre comuna Bughea de Sus şi Bughea de Jos.
Dacă la început s-a crezut că ar fi vorba despre câini proveniţi chiar din aceste două comune muscelene, după ce s-a discutat cu oamenii care locuiesc în zonele respective, o dubă cu număr de Bucureşti descarcă periodic câini.
„Era seara, trecut de 23.00. Am auzit cherlăind şi am ieşit, am crezut că a venit ursul şi urlă câinii mei din spate. Nu era aşa, am văzut pe drum o dubă cu uşa deschisă pe spate şi zburau câinii din ea. Ei urlau că maşina mergea şi se loveau…o privelişte groaznică. Am vorbit cu vecinii, că nici nouă nu ne convine să lase câini aici. Nu au ce mânca, se face haită, ne atacă animalele, şi mi-a zis una de mai sus de mine că a văzut şi ea duba. E aceeaşi, cu număr de Bucureşti”, spune o femeie care locuieşte pe drumul dinspre Bughea de Sus.
Conform unor surse, maşina ar fi din comuna Rucăr, iar abandonul se face de luni bune pentru că o colaborare a administraţiei din Rucăr cu o asociaţie de protecţia animalelor probabil pare costisitoare, iar să îşi arunce gunoiul în curtea vecinului, probabil e o îndeletnicire ce îi face plăcere primarului rucărean!

About The Author

Related posts