Câini în valoare de 80.000 dolari, în dotarea jandarmilor!

Câini în valoare de 80.000 dolari, în dotarea jandarmilor!

Jandarmii devin mai bogați! Primesc patru câini americani ca să le fie parteneri la intervenții. La invitaţia Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi în parteneriat cu Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, patru conductori câini din cadrul Jandarmeriei Române se află în Statele Unite pentru parcurgerea cursului de iniţiere şi dobândire a abilităţilor necesare la standarde internaţionale pentru câini specializaţi în detectarea explozibilului.
Timp de patru săptămâni, conductorii – câini serviciu ai Jandarmeriei se antrenează şi se pregătesc alături de specialiştii Unităţii de Asistenţă Antiterorism a Biroului de Securitate din Statele Unite.
Pe durata celor patru săptămâni de curs, jandarmii dobândesc cunoştinţe avansate despre identificarea explozibililor, coordonarea câinilor, operaţiunile în teren cu câini de serviciu, inspectarea vehiculelor, a clădirilor şi a stadioanelor, precum şi în domeniul asistenţei veterinare de urgenţă.
Cursul, organizat la Centrul de Pregătire al Biroului de Securitate Diplomatică din West Virgina, în perioada 6 iunie – 1 iulie a.c., are ca scop îmbunătăţirea capacităţilor operative de detectare a materialelor explozive aflate în atribuţiile Jandarmeriei Române.
La finalul acestei sesiuni de pregătire în comun, Jandarmeria Română va primi, ca donaţie din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, patru câini specializaţi în detectarea explozibililor care să fie folosiţi în misiunile specifice Jandarmeriei.

Cei patru câini care urmează să fie donaţi au o valoare de 20,000 USD fiecare, au parcurs programul de pregătire în domeniul detectării explozibililor şi sunt din rasele : o femelă rasa Labrador Retriever auriu (născută pe 21 aprilie 2014), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 8 iulie 2013), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 31 ianuarie 2014) şi un mascul rasa Labrador Retriever negru (născut pe 18 aprilie 2014).

About The Author

Related posts