CÂMPULUNG: Simularea examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, NU A FOST ANULATĂ!

CÂMPULUNG: Simularea examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, NU A FOST ANULATĂ!

Simularea examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, NU A FOST ANULATĂ, la Câmpulung! Nu există proteste pe plan local!

La toate centrele de examinare din oraşul de la poalele Mateiaşului se susţine simularea examenului de Evaluare Naţională. Nu sunt probleme, elevii s-au prezentat la examen.

,,La şcoala noastră nu sunt probleme. Elevii vor susţine simularea naţională. nemulţumirile cadrelor didactice nu afectează elevii noştri”, ne-a declarat directorul Gheorghe Ghinescu.

Ministerul Educaţiei Naţionale face apel la cadrele didactice care au anunţat că vor boicota simularea Evaluării Naţionale din cauza unor nemulţumiri privin veniturile să nu afecteze elevii prin demersuri radicale, instituţia susţinând că boicotul nu este o soluţie.

De asemenea, ministrul Educaţiei „le reaminteşte reprezentanţilor sindicali că ne aflăm în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă şi, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanşeze conflicte de muncă”.

Reacţia ministerului vine după ce Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, duminică, că a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanşării protestelor, iar la nivelul cadrelor didactice din 1.100 unităţi medicale s-a optat pentru boicotarea simulării examenului naţional, în perioada 5-7 martie 2018.

Calendarul simulării EN VIII 2018 este următorul: 5 martie – Limba şi literatura română, 6 martie – Matematică şi 7 martie – Limba şi literatura maternă, conform Ministerului.

Pe 16 martie vor fi comunicate rezultatele. Probele ar trebui să înceapă la 09:00, oră la care vor fi distribuite subiectele, în fiecare sală.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 08:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Reprezentanţii MEN mai precizează că obiectivele acestei simulări sunt, potrivit MEN, familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

About The Author

Related posts