CÂMPULUNG: Teren de fotbal nou în valoare de 20.000 de euro

CÂMPULUNG: Teren de fotbal nou în valoare de  20.000 de euro

Pe 1 iunie, de ziua copilului, Holcim România lansează un nou teren de sport, la Școala Gimnazială CD Aricescu. Pentru reabilitarea acestui  teren, compania a investit 20.000 de euro, iar inițiativa face parte din proiectul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune. Pentru inaugurarea terenului, s-a organizat un meci demonstrativ de fotbal între echipa micilor școlari și o selecționată a angajaților Holcim România, desfășurat în prezența autorităților locale și a prichindeilor care se formează în această școală. Școala Gimnazială CD Aricescu din Câmpulung găzduiește peste 300 de elevi cu vârste cuprinse între 6-14 ani și moștenește tradițiile școlii inaugurate în secolul al XVI-lea, odată cu ridicarea Bisericii Domnești de către Doamna Chiajna și fiul său, Petru cel Tânăr. La acea vreme, școala funcționa în incinta bisericii, iar cadrele didactice erau chiar preoții. Din secolul al XIX-lea, școala a funcționat în mai multe localuri din partea sudică a orașului și a fost școală de băieți, până în 1956 când a fuzionat cu Școala de fete numărul 1. Din acel moment activitatea școlii s-a desfășurat pe locul casei lui C.D.Aricescu, astfel luând ființă Școala Gimnazială CD Aricescu.

Pasiunea elevilor acestei școli  pentru sport este dovedită de rezultatele lor la competițiile  școlare organizate atât la nivel local, cât și la cele la nivel județean. Numai în ultimii doi ani micii sportivi au fost premianți la fotbal, atletism, baschet și tenis de masă. Printre realizările sportive ale tinerilor argeșeni în 2015 – 2016, în cadrul Olimpiadei sportului școlar, enumerăm locul I, la Fotbal gimnaziu, locul II, la  mini fotbal, locul II, la tenis de masă, și același loc II, la baschet gimnazial. Și anul anterior, 2014 – 2015, a fost încununat de multe realizări sportive: locul II, la minifotbal, locul II, la fotbal gimnazial, locul I, la tenis de masă și locul III, la atletism.

“Ne mândrim cu realizările micilor sportivi din ultimii doi ani și ne dorim să încurajăm aceste performanțe. Sportul este important pentru copii dincolo de aceste realizări, educația fizică fiind metoda cea mai sigură și la îndemână pentru a ne menține în formă și sănătoși. Și dacă noi, adulții, mai sărim peste efortul fizic depus în săli de sport, copii nu ar trebui să fie privați de această activitate care, pe lângă faptul că îi menține sănătoși, le și oferă ore distractive și pline de încântare. De aceea ne bucură nespus implicarea Holcim România în recondiționarea terenului de sport al școlii noastre. Inițiativa companiei ne ajută să asigurăm un viitor mai bun și mai fericit copiilor din comunitatea noastră” a declarat Dan Dănescu, director al Şcolii Gimnaziale CD Aricescu din Câmpulung.

“Holcim România s-a concentrat pe dezvoltarea comunităților în care își desfășoară activitatea prin refacerea terenurilor sportive ale unor școli din țară, în cadrul proiectului Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune. Am hotărât să investim în viitorul comunității și ne mândrim cu reabilitarea celui de al doilea teren din Câmpulung, localitate unde compania noastră deține o fabrică de ciment. Ne umple de încântare satisfacția și euforia de pe chipul micilor sportivi și așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm împreună de noile realizări ale acestora, în numele comunității argeșene” a declarat Emil Raicov, director al Fabricii de Ciment Câmpulung.

Curtea unde se joacă elevii și unde se desfășoarăorele de educație fizică este împrejmuită de clădirea școlii cu 2 etaje și de case. Înainte de reabilitare, exista un zid de piatră, periculos pentru  copii, geamurile erau neprotejate și se puteau sparge peste aceștia, treptele erau deteriorate și nesigure, nu existau balustrade la ieșirea din școală.

Astfel, lucrările de la Școala Gimnazială CD Aricescu au constat atât în reabilitarea terenului de sport cât și în reabilitarea curții școlii. Mai exact, s-a reabilitat zidul de 16 metri lungime, s-au realizat panouri de protecție la ferestre, s-a refăcut gardul de împrejmuire a curții, s-au montat balustrade de protecție în curte cu protecție plasă. Găurile din terenul de sport au fost acoperite și s-a nivelat suprafața, s-a aplicat o suprafață elastică din tartan, s-au montat două porți de fotbal și două coșuri de baschet. De asemenea, s-a creat și montat o tribună cu băncuțe pentru copii. Reabilitarea terenului de sport al Școlii Gimnaziale CD Aricescu din Câmpulung face parte din programul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune, program inițiat în 2014.

Acesta este al patrulea teren inclus în program, compania reabilitând anterior alte trei terenuri sportive: un teren de baschet la Colegiul Tehnic Câmpulung în valoare de 19.000 de euro, un teren de fotbal la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani în valoare de 15.000 de euro și un teren multisport la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd în valoare de 25.000 euro.  În urma acestui program, aproximativ 4.000 de elevi din România au șansa să se bucure din plin de ora de educație fizică în condiții mai bune și mai sigure, în cadrul școlilor în care studiază.

About The Author

Related posts