CÂMPULUNG: Un 1 Decembrie în pandemie!
CÂMPULUNG: Un 1 Decembrie în pandemie!

CÂMPULUNG: Un 1 Decembrie în pandemie!

Câmpulungenii vor avea parte de un 1 Decembrie în pandemie! Adio manifestări, respectiv parade militare, ceremonii de depuneri de coroane și evenimente culturale. De asemenea locuitorii orașului au fost de-a lungul timpului obișnuiți cu fasolea și cârnați, porții oferite de autoritățile locale în colaborare cu voluntari fie în Grădina Publică, fie în piața primăriei. Și partea gastronomică va dispărea din peisaj.

Anul acesta cu toții vom învăța o lecție de istorie și patriotism în pandemie. La Câmpulung, Ziua Națională a României nu va mai fi sărbătorită pe stradă cu fast și parade militare.

Autoritățile locale au anunțat că nu se vor organiza manifestări cu public.

,,Vom arbora un steag impunător, așa cum nu a avut Câmpulungul vreodată, vis a vis de Primărie. Vom face proiecții cu drapelul pe Primărie. Pentru catarg și drapel a fost din nou o acțiune voluntariat și donație din partea Asociației Piatra Brută. La mulți ani, Câmpulung! La mulți ani, România! Vom trece și peste această perioadă grea. Sănătate!

Patriotismul înseamnă dragoste și devotament pentru țară și popor. Cred că putem să ne iubim țara și în tăcere și prin fapte concrete. Dacă fiecare dintre noi ne vom face treaba cu seriozitate, dacă ne vom opri din a face rău cu bună știință, dacă ne vom opri din a denigra și a jigni aproapele nostru cred că România, Câmpulung vor fi etalon de omenie în lume.

Pentru că nu ai cum să vorbești de patriotism dacă nu există omenie. Eroii noștri nu au fost oameni care au urât ci români care au iubit. Cred că asta ar trebui să fie lecția pe care trebuie să o învățam în aceste vremuri grele. La mulți ani, Câmpulung! La mulți ani, România!”, a declarat primarul Elena Lăsconi.

About The Author

Related posts