19.8 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

CÂMPULUNG: Un expert în arte vizuale își expune lucrările. Are în palmares zeci de expoziţii personale în țară și străinătate

Alte Știri

De Ziua Unirii Principatelor Române, 24 Ianuarie a.c., la ora 17.00, ușile Secției de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung se vor deschide larg pentru un eveniment cultural.

Publicul va avea posibilitatea de a vedea în premieră lucrările semnate de artistul și expertul în arte vizuale Marius Burhan, care aduce la Câmpulung expoziția ”Percepțiile umanității”.

În viziunea artistului Marius Burhan, tematica propusă în lucrările prezentate ”acoperă mai multe segmente, precum: lumea violentă/imperfectă a trecutului, cu eroii săi tragici, epoca comunistă – ca expresie a viziunii oficiale a sistemului, și prezentul, reprezentat de lumea capitalistă și ea cu eroii săi constructori ai viitorului”.

”Se pune accent pe relația dintre artă și politică, frecvent critică, probabil într-un regim democratic sau unul de aservire,  lucrărilor și proiectelor în sine, cu cele subterane, care poate să ofere o înțelegere a semnificațiilor și implicațiilor acestor lucrări. Se analizează reperele istorice, contextul  socio – politic, relația estetică cu regimul prin stabilirea unei anume dinamici a tiparelor tematico – stilistice în conexiunea cu mediul politic și explicitarea ei, sau contextualizarea profilului artistic de tip estic.

Eșafodajul este reprezentat de perspectiva istorică, care se axează pe studiul surselor primare, pe structurarea cronologică a diferitelor lucrări, pe stabilirea raporturilor internaționale pe evenimente, state și artiști.”, subliniază artistul.  

INTRAREA ESTE LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR IMPUSE DE LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE PRIVIND MĂSURILE ANTICOVID-19

IMPORTANT!!! Accesul se face numai pe bază de certificat COVID-19 sau test NEGATIV!

**

Născut în comuna Vâlcele, județul Olt, la data de 14 noiembrie 1977, Marius Burhan expune la Galeria „Artis” din Slatina pentru prima oară.

Marius Burhan este artist, doctor în arte plastice şi decorative, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, expert, curator, profesor şi autor de cercetări în domeniul artelor vizuale. Are în palmares zeci de expoziţii personale, organizate în România, precum Bucureşti, Craiova, Timişoara sau Galaţi, dar şi în Italia, la Roma și Veneţia. De asemenea artistul a participat la peste 100 de expoziţii colective în România, Republica Moldova, Macedonia, Italia, Statele Unite fiind o prezenţă constantă la tabere de creație, biennale/târguri de artă vizuală, concursuri, simpozioane și conferinţe ale artiștilor plastici.

Nominalizări:

Bienala Internațională de Pictură Chișinău 2021.

Salonul Mic București, ,,The Book” Centrul Artelor Vizuale, București;

Diplomă de Excelență în cadrul  Bienalei Internaționale de Artă Contemporană ,,Nicolae Tonitza”, ediția a II-a, Muzeul ,,Vasile Pârvan” Bârlad 2018;

Diplomă de excelență în cadrul expoziției Gogu Constantinescu savant de renume mondial, Galeria Contrast, 2019.

Distincții:

Medalia Centenar ,,Nicolae Tonitza” ca semn de apreciere și înalță considerație pentru activitatea artistică desfășurată în domeniul artelor plastice, Muzeul ,,Vasile Pârvan”, Bârlad 2018.


Ultimele Știri

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici: "Dragi cetățeni din Costești și Capu Piscului de o săptămână pompăm apă,...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie