17.8 C
Campulung Muscel
luni, 8 august, 2022

Câmpulungeanca care a inventat divice-urile care vin de hac, precoce cancerelor de sân, pulmonar, gastric. Chiar și diabetului la copii…

Alte Știri

Câmpulungeanca care a inventat divice-urile care vin de hac precoce cancerelor de sân, pulmonar, gastric. Chiar și diabetului la copii…

Prof. dr. habil Raluca Ioana van Staden, premiată la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva pentru senzorul care poate depista mai multe forme de cancer în corpul unui pacient, în câteva minute, a vorbit despre una dintre cele mai mari invenții din domeniul medical.

Senzorul care poate depista mai multe forme de cancer în corpul unui pacient. Câmpulungeanca Raluca Ioana van Staden l-a adus în actualitate în cadrul emisiunii Atelier de Sănătate.

Este un principiu nou, în cercetare este folosit de 16 ani, bazat pe o interacțiune a acestor molecule care joacă rol de biomarkeri pentru anumite boli, acestea pătrund într-un canal cu dimensiuni mici, semnătura biomarkerurilor este unică și îi putem depista în orice fel de probă biologică.

Detecția se poate realiza la concentrații foarte mici, ceea ce alte tehnici nu o pot vedea în laboratoarele clinice.

Poate monitoriza și concentrația, acest divice dacă ar fi acceptat pe piață ar da calitate, prezență și cantitate.

S-a avut succes pentru cancer pulmonar, gastric, de sân, dar a rămas în stadiul de proiect. Pentru diabet s-a lucrat și s-a depistat biomarkeri și poate această boală să fie depistată în stadiul precoce, mai ales la copii.

Senzorul sau device-ul poate funcționa în cabinetul medicului de familie, sau al oricărui medic. Rezultatul este rapid și apoi se poate recomanda pacientului să meargă spre alte teste.

 

Ultimele Știri

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume?

Știați că în România există cel mai mare lac helioterm din lume? Este cunoscut faptul că România dispune de...

Alte știri din aceeași categorie