Câmpulungeanul Bogdan Sitaru, medalie de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Câmpulungeanul Bogdan Sitaru, medalie de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul naţional de informatică a obţinut o medalie de aur şi două medalii de argint la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 23 – 29 iulie, la Bratislava (Slovacia).

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş) şi-au trecut în palmares medaliile de argint.

Din echipa României, însoţită şi coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani) şi Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia ţării noastre pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 14 ţări. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Bogdan Sitaru se pregătește acum pentru Olimpiada Internațională de Informatică care va avea loc în Azerbaidjan la începutul lunii august.

About The Author

Related posts