Câmpulungeanul Ionuț Butoi și-a scos medalia la licitație pentru o cauză nobilă

Câmpulungeanul Ionuț Butoi și-a scos medalia la licitație pentru o cauză nobilă

Câmpulungeanul Ionuț Butoi și-a scos medalia la licitație pentru o cauză nobilă. A spus că i-a rămas în suflet, dar pentru că are nevoie de bani pentru a-i ajuta pe colegii răniți în teatrele de operații a decis să facă acest lucru.

În semn de respect pentru sacrificiul luptătorilor români în teatrele de operații, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, AMVVD, în colaborare cu Artmark, a organizat Licitația caritabilă ,,Pentru cei rămași’’.

Evenimentul a prezentat obiecte de colecție, ce au aparținut personalităților marcante ale societății românești – artiști, scriitori, politicieni, istorici, jurnaliști, sportivi sau oameni de afaceri. Pălăria actorului Mircea Diaconu, bicicleta jurnalistului Lucian Mândruță, adidașii Gabrielei Szabo sau o fotografie panoramică de pe un vârf de 8000 de metri altitudine a alpinistului Alex Găvan sunt doar câteva dintre piesele care au dat o valoare deosebită Licitației ,,Pentru cei rămași’’.

Marcarea Zilei Veteranilor din Teatrele de Operațiuni urmărește să crească solidaritatea societății civile, precum și coeziunea acesteia, în jurul proiectului Primul Centru de Recuperare, Refacere și Reabilitare al Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații.

Câmpulungeanul Ionuț Butoi a donat medalia de argint câștigată la Toronto la Jocurile Invictus și a fost cumpărată cu 1400 de euro de senatorul Nicoleta Paulic, însă parlamentarul a decis ca medalia să rămână tot la Ionuț Butoi. Nicolae Ciucă a scos la licitație costumul militar pe care l-a purtat în Afganistan.  Pălăria lui Mircea Diaconu purtată în filmul ,,Profetul, aurul și ardelenii” în regia lui Dan Pița, în anul 1978, a fost scoasă la licitație la suma de 10.000 de euro. Aceasta a fost cumpărată de Andreea Negru Ciobanu, șef serviciu de comunicare la ROMGAZ.

Banii obţinuţi la licitaţia organizată de Asociaţia Militarilor Veterani vor contribui la centrul de refacere şi recuperare de la Târgovişte. Ionuț Butoi și colegul Marius implicat în proiect nu au avut unde să-şi trateze rănile. S-au vindecat singuri, dar vor să le facă altora viaţa mai uşoară.

La Târgoviște va fi un centru de recuperare corespunzător nevoilor lor. Au găsit şi un loc. În vârful unui deal din Târgovişte. Au primit proprietatea de zece hectare şi două clădiri abandonate de la primărie. Până acum au investit, din donaţii, peste 2 milioane de euro. Acoperişul l-au reparat singuri. Una dintre clădiri va fi dotată cu aparatură medicală, iar serviciile vor fi gratuite. Clădirea mai mare va fi destinată refacerii şi recreerii. Atât pentru militari cât şi pentru civili.

O realizare la care statul nu are nicio contribuţie. Nici măcar un leu. Multe personalităţi vor pune umărul la ridicarea acestui centru. Gică Hagi, Radu Tudor, Dan Puric, Pricipesa Margareta şi mulţi alţii au donat peste 100 de obiecte personale care au fos scoase la licitaţie pe 1 noiembrie, în Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional.

Pentru alte donaţii puteţi folosi conturile de mai jos. Orice sumă contează!

Cont RON IBAN: RO53BACX0000001901764000
Cont EUR IBAN: RO26BACX0000001901764001.

 

 

About The Author

Related posts