18.2 C
Campulung Muscel
vineri, 29 martie, 2024

CE NU ȘTIAȚI: Spitalul din Mioveni va fi inaugurat în iunie 2019!

Alte Știri

CE NU ȘTIAȚI: Spitalul din Mioveni va fi inaugurat în iunie 2019! De trei ani foarte aproape de uzina Dacia, a început construcţia celui mai modern spital de stat de după Revoluţie. Viitorul spital, ce costă 68 de milioane de euro.

De la ieşirea din Piteşti până în centrul oraşului Mioveni faci un sfert de oră cu maşina. Iar din centru şi până la şantier mai mergi cinci minute.

Lucrările la viitorul spital de la Mioveni au început la sfârşitul lui martie 2016. Şi dacă totul merge conform graficului – şi până acum a mers – noul spital va fi gata în iunie 2019. Şi în timp ce Spitalul Judeţean de la Piteşti, oraş aflat la nici 20 km de Mioveni, arată ca pe vremea comunismului, ca în multe dintre orasele din ţară, pe şantierul de la Mioveni se face un spital de top.

Spitalul de la Mioveni va fi cel de-al treilea spital de stat construit în România după Revoluţie.

Datele statistice legate de viitorul spital de la Mioveni sunt impresionante: va avea o suprafaţă desfăşurată de 17.290 mp, 13.000 de tone de beton turnat şi 1.400 de tone de armătură.

Viitorul spital este conceput să reziste şi la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter. „Pică tot judeţul Argeş, spitalul ăsta rămâne în picioare, şi nu doar ca structură”, spune managerul de proiect Radu Dinu.

Tot legat de rezistenţa clădirii, mai trebuie spus că aceasta are un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, ce poate găzdui fără probleme 100 de persoane. Proiectul spitalului a fost gândit în 2013, însă tragedia de la Colectiv a dus la o reconfigurare în ceea ce priveşte măsurile de securitate.

„Spitalul va avea 11 căi de evacuare, dintre care patru la subsol. În caz de incendiu s-ar asigura evacuarea tuturor persoanelor din clădire”, precizează Radu Dinu.

Ce se întâmplă în eventualitatea nefericită în care s-ar opri curentul electric?

„Spitalul va avea două generatoare şi 2 UPS-uri ce ar asigura funcţionarea pentru 48 de ore în caz de avarie. Practic, trecerea de la sistemul energetic la sistemul auxiliar de alimentare cu energie electrică s-ar face într-o fracţiune de secundă, astfel încât medicii să îşi desfăşoare activitatea fără întrerupere”, adaugă Radu Dinu.

 

 

Ultimele Știri

Marele anunț la PSD Câmpulung. S-a stabilit candidatul pentru primăria Câmpulung

Marele anunț la PSD Câmpulung. S-a stabilit candidatul pentru primăria Câmpulung. În urmă cu puțin timp, președintele PSD Argeș, Ion...

Alte știri din aceeași categorie