6.1 C
Campulung Muscel
marți, 23 aprilie, 2024

Ce trebuie să facă un absolvent, promoția 2016 pentru a primi șomaj!

Alte Știri

În conformitate cu prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, pentru a  putea beneficia de idemnizație de șomaj, un absolvent promoția 2016 trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să solicite înregistrarea în baza de date a AJOFM Argeș ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, în termen de maxim 60 de zile de la absolvire; să nu urmeze o formă de învățământ, superioară celei absolvite; să nu fi avut raporturi de muncă la data absolvirii; să aibă minim 16 ani.

Absolvenții școlilor speciale pentru persoane cu handicap, în vârstă de minim 16 ani, care nu au reușit să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii profesionale, se pot înregistra în baza de date a instituției până la expirarea celor 12 luni de la absolvire.

Pentru a fi înregistrat ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, absolventul trebuie să se prezinte cu următoarele documente: actul de identitate (copie și original); actele de studii și calificare (copie și original); adeverință medicală din care să rezulte că este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

După expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, începând cu a 61 –a zi și până la expirarea celor 12 luni de la absolvire, absolventul poate beneficia de indemnizație de șomaj și trebuie să depună la sediul instituției un dosar care să conțină următoarele documente: actul de identitate (copie si original); actele de studii si calificare (copie și original); adeverință medicală din care să rezulte că este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale; acte eliberate de organele financiare teritoriale din care să rezulte că nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât indicatorul social de referință; actul de absolvire a formei respective de învățâmant (copie si original); declarație pe propria răspundere, prin notariat, a absolventului că nu urmează o formă de învățământ la data solicitării dreptului; adeverința eliberată de furnizorul de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidențele proprii, în cazul în care persoana s-a înregistrat în vederea medierii pentru încadrarea în munca la un furnizor de servicii specializate pentru ocuparea forței de muncă, acreditată conform legii. Cuantumul indemnizației de șomaj este de 250 lei/lună și se acorda pentru o perioadă de 6 luni.

 

 

Ultimele Știri

Cum rămân turiștii pe Transfăgărășan, fără mâini, după ce hrănesc urșii! Doamne ferește, de mai rău!

Cum rămân turiștii pe Transfăgărășan, fără mâini, după ce hrănesc urșii! Doamne ferește, de mai rău! Animalele sălbatice au...

Alte știri din aceeași categorie