7.4 C
Campulung Muscel
miercuri, 24 aprilie, 2024

Cea mai bună soluție pentru spitalul Câmpulung, redeschiderea în regim mixt

Alte Știri

Cea mai bună soluție pentru spitalul Câmpulung, redeschiderea în regim mixt COVID și NON-COVID, a fost anunțată în cadrul conferinței de presă, în care au participat Andrei Aron, consilier pe probleme de Sănătate, primarul Elena Lăsconi și directorul interimar al spitalului Mădălin Iordache.

Imediat după învestirea în funcţia de primar a Elenei Lăsconi, s-au redactat documentele necesare revenirii parţiale a spitalului municipal Câmpulung la serviciile de dinainte de pandemie şi s-au expediat Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Argeş, în vederea autorizării. „S-au întocmit şi trimis planuri şi protocoale, lucruri care nu s-au întâmplat până acum. Noi ne-am asumat acest plan şi l-am trimis pentru avizare, în aşteptarea unui răspuns care, sperăm noi, să fie favorabil. Planurile sunt foarte bine elaborate, foarte bine puse la punct, schemele sunt foarte corecte, circuitele sunt, din punctul nostru de vedere, corecte, în ideea de a se deschide spitalul într-un sistem mixt. Nu de a se renunţa la pacienţii COVID. Scoaterea spitalului din ordinul de ministru este un vis, care nu se poate îndeplini în momentul de faţă”, a afirmat medicul Andrei Aron.

Planul nu prevede deschiderea Compartimentul de Primiri Urgenţe, întrucât acest domeniu solicitant nu funcţionează decât cu un singur medic. Ori, într-o asemenea situaţie, spitalul nu poate fi decât COVID ori non-COVID.

„N-o să putem rămâne non-COVID pe CPU. În acelaşi timp, spitalul nu va putea funcţiona în sistemul vechi în care toată lumea se îmbulzea şi erau cozi, scandaluri ş.a.m.d. Totul se va face numai pe bază de programare. Noi se asumăm acest plan, dar el include şi populaţia Câmpulungului. Dacă vom reuşi să facem acest lucru, va fi şi responsabilitatea celor care vor veni în spital să respecte regulile pe care noi le vom impune. Este cât se poate de evident că, dacă apare un focar, lucrurile se vor întoarce foarte rapid unde erau. Este şi responsabilitatea noastră, evident că mult mai mare, dar este şi responsabilitatea pacienţilor să respecte programările”, a conchis medicul Andrei Aron.

Managerul interimar Mădălin Iordache le-a explicat muscelenilor dependenţi de serviciile medicale oferite la Câmpulung de ce această acţiune dorită, aşteptată şi cerută de populaţia zonei de nord a judeţului se produce într-o perioadă grea, cu şanse maxime să o zădărnicească. Până la formularea şi înaintarea către DSP Argeş a planurilor întocmite de cei trei, n-a fost întreprins niciun demers comparabil de către foştii.

Modificarea ordinului de ministru, care restricţiona activitatea spitalului municipal Câmpulung la COVID-19, după emiterea hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care crea oportunitatea redeschiderii unităţii, „era un vis”, spunea dr. Iordache. „Acum, nici măcar la stadiul de vis nu mai este. De aceea, soluţia pe care o agreăm noi trei, administraţia spitalului, doamna primar şi domnul consilier al doamnei primar, este soluţia spitalului mixt. Mai ales că sunt numeroase exemple care funcţionează aşa. Spitalul Judeţean Suceava – unde ştiţi ce focar a fost – are acum două circuite separate, COVID şi non-COVID. Nu ne comparăm cu spitalul Suceava, evident. Dar pe modelul spitalului Colentina putem funcţiona şi noi, pentru că avem două pavilioane, în afara corpului central. Avem trei lifturi, două lifturi centrale, unul de serviciu. Avem trei scări, una centrală, două laterale. Este imposibil să nu înţelegi că se pot crea circuite separate. Dacă nu vrei să le creezi, este altceva. Dacă nu vrei să le avizezi, este altceva. Dar nu poţi să spui că ele nu există sau nu pot exista”, a conchis managerul Mădălin Iordache.

„Avem 145 de paturi pentru pacienţii cu COVID-19 şi trei specialişti în boli infecţioase. Avem doar doi medici pe Terapie Intensivă la 14 locuri alocate pentru bolnavi cu COVID-19, deşi am fost desemnaţi secţie ATI”, a precizat managerul Mădălin Iordache. 

Ultimele Știri

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în anul 2024. Suma nu este deloc una mică....

Alte știri din aceeași categorie