Cea mai longevivă musceleancă are 104 ani!

Cea mai longevivă musceleancă are 104 ani!

A devenit cea mai longevivă femeie din Muscel şi cel mai probabil din Argeş! Ileana (Lenuţa) Păceşică are 104 ani şi este din Poienarii de Muscel. Este sănătoasă, lucidă, vorbeşte coerent şi în putere. Lenuţa este văduvă de mulţi ani. Are un copil şi vreo 7 nepoţi.

Lenuţa Păceşică s-a născut la data de 30.01.1914, în zodia Vărsător. Îşi aduce perfect aminte de anul naşterii dar şi de viaţa sa care a fost cu multe urcuşuri şi cobărâşuri.

De curând, elevii şi preşcolarii Şcolii Primare nr.1 din satul Jugur, comuna Poienarii de Muscel i-au bucurat sufletul. Sub îndrumarea cadrelor didactice, Mirela Ivanov şi Georgeta Stoenescu, proiectul educaţional „Toamna, anotimpul bucuriei”, copiii, ajutaţi şi de părinţi, au confecţionat ornamente din cereale, denumite şi „Sporul casei”, au spus ghicitori, iar la finalul activităţii au degustat din produsele de sezon aduse de-acasă.

Tot ceea ce le-a prisosit a fost donat unei femei din sat, Ileana Păceşică, ajunsă la venerabila vârstă de 104 ani!

Doamna Lenuţa le-a urat tuturor „să ajungeţi la vârsta mea!” Multă sănătate vă urăm şi noi, stimată doamnă!”, este mesajul Mirelei Ivanov.

About The Author

Related posts