CEAIUL DE GHIMBIR, remediul MIRACULOS bun la toate!

CEAIUL DE GHIMBIR, remediul MIRACULOS bun la toate!

CEAIUL DE GHIMBIR, remediul MIRACULOS bun la toate!

Ai încercat vreodată să bei ceai din rădăcină de ghimbir? Dacă nu ai gustat încă deliciosul şi sănătosul ceai, acum este momentul oportun!

Perioada de tranziţie dintre sezoane te poate lăsa epuizată şi cu sistemul imunitar la pământ, aşa că ai nevoie de un remediu simplu de preparat, perfect pentru tratarea şi menajarea diverselor simptome şi afecţiuni. În medicina naturistă tratamentele pe bază de ghimbir sunt binecunoscute deja, însă noi îţi propunem să încerci o metodă simplă de utilizare a acestei rădăcinoase care maximizează beneficiile.

Iată pentru ce mai poate fi utilizat

În prevenţia şi tratamentul cancerului, sindromul colonului iritabil şi boala Alzheimer. Cercetările recente au scos la iveală că ghimbirul, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi compoziţiei sale unice, ajută la declanşarea procesului de apoptoză în organism, prin care celulele „nesănătoase” îşi declanşează propria lor autodistrugere. De asemenea, fiindcă încetineşte procesul de deteriorare a celulelor neuronale, protejează împotriva bolii Alzheimer.

Indiferent de metoda preferată de preparare, ghimbirul, odată introdus în dietă, sprijină procesul de pierdere în greutate deoarece stimulează sistemul digestiv şi secreţia de acid gastric, facilitând astfel procesul de digerare a alimentelor în stomac. Poate juca un rol important în curele de slăbire deoarece contribuie la arderea grăsimilor, la asimilarea nutrienţilor şi dă senzaţia de saţietate.

Datorită efectelor sale antiinflamatoare, oferă un sprijin celor ce suferă de artrită şi la alevierea durerilor musculare. – Pe lângă toate aceste beneficii, ceaiul de ghimbir este un energizant natural, care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, atenuează sinuzita şi desfundă nasul congestionat.

Interesant de ştiut: ghimbirul este considerat afrodisiac şi este folosit de mii de ani în medicina indiană ayuvedrică (cel mai vechi sistem de medicină documentat istoric din lume). Ceaiul de ghimbir poate împrospăta respiraţia dacă este consumat după masă. Trebuie doar să-l laşi să se răcească şi să adaugi un cub-două de gheaţă şi nişte mentă proaspată pentru a prepara un ginger ice tea! Atenţie, însă! Datorită efectului său energizant nu este recomandabil să consumi ceai de ghimbir înaite de culcare!

 

 

About The Author

Related posts