Cei care muncesc peste hotare au participat în număr mare la hramul bisericii din Lăzărești

Cei care muncesc peste hotare au participat în număr mare la hramul bisericii din Lăzărești

La praznicul Adormirea Maicii Domnului din data de 15 august, zeci de credincioși din Schitu Golești au participat la hramul bisericii din Lăzărești.

Cei mai mulți dintre ei sunt localnicii care muncesc peste hotare pentru că primarul Vasile Tudorel Miriță, le-a dat întâlnire acasă, la cea de-a treia ediție a Zilei Diaspora care de la un an la altul este mai reușită.

Prin tradiție în această zi sfântă, credincioșii se roagă cu credință și evlavie pentru ca Sfânta Fecioară Maria să le vină în ajutor: să-i scape de necazuri, să le dea sănătate și să le aducă noroc în viața de fiecare zi.  

Sfânta Liturghie a fost oficiată de preoții bisericii din Lăzărești iar la ceas de priveghere, în seara zilei de 14 august 2018, în biserica din Lăzărești slujitorii acestui locaș au fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Copii au participat în straie populare la biserică în număr cât mai mare alături de localnici păstrând tradiția musceleană.

După hram aproape două sute de credincioși s-au mutat de la biserică la Căminul Cultural Lăzărești unde au beneficiat de bucate ale tradiționale dar și de muzică și voie bună.

 

About The Author

Related posts