Ceremonie de numire în funcţie a comandantului Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN ,,Muscel”

Ceremonie de numire în funcţie a comandantului Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN ,,Muscel”

Eveniment important la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN ,,Muscel”.

SONY DSC
Au participat reprezentanţii autorităţilor locale, oameni de afaceri, comandanţi, ofiţeri, maiştrii militari, subofiţeri, soldaţi şi gradaţi profesionişti, personal contractual.

SONY DSC

Din rândul comandanţilor a fost prezent Constantin Dobre, de la Şcoala de aplicaţii pentru unităţi sprijin de luptă ,,General Ieremia Grigorescu”, Cristian Arinton de la Centrul de Instruire pentru Geniu EOD şi apărare CBRN ,,Panait Donici”. Nu au lipsit de la eveniment nici foştii comandanţi ai unităţii, generalul Nicolae Popescu, colonelul Ilie Bălan.

SONY DSC

SONY DSC
Cu acestă ocazie a fost dat citire ordinul de trecere în rezervă a plt.adj.pr. Gheorghe Diaconeasa.

Comandantul Bazei de Instruire pentru Apărare CBRN ,,Muscel”, Ovidiu Nicolae Stănescu are doar 42 de ani şi un CV extrem de stufos. A devenit comandant de pluton în anul 1998 şi a parcurs mai multe trepte profesionale.

La capitolul distincţii şi decoraţiuni deţine emblema de merit ,,în serviciul Armatei României”, cls.III-a, dar şi semnul onorific în serviciul Armatei XV.

Are la activ un Masterat Conducere Interarme Forţe Terestre la Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I” – Facultatea de Comandă şi Stat Major -2012. Un curs de specializare în domeniul standardizării militare la Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I” şi un Masterat ,,Relaţii Internaţionale. Sisteme de Securitate” la Universitatea ,,Lucian Blaga”.

,,Promit că voi duce mai departe tradiţiile unităţii şi o ridic pe noi culmi ale performanţei, onoarei şi demnităţii. Apărarea CBRN este domeniul în care buna colaborare este esenţială şi sunt convins că experienţa şi expertiza colegilor vor sta la baza reuşitei dezvoltării şi consolidării statutului acestei unităţi, atât în interes naţional, cât şi pentru partenerii României”, a declarat locotenent colonel, Ovidiu Nicolae Stănescu.

About The Author

Related posts