Cererea de muncitori necalificați este din ce în ce mai mare

Cererea de muncitori necalificați este din ce în ce mai mare

Cererea de muncitori necalificați este din ce în ce mai mare. În ceea ce privește situația locurilor de muncă vacante nou înregistrate, față de anul precedent, se constată o ușoară scădere (aproximativ 6.900 locuri de muncă vacante nou înregistrate față de aproximativ 7.300 în anul 2017).

Din analiza locurilor de muncă vacante înregistrate, comparativ cu anul precedent se constată aceeași nevoie de forță de muncă a angajatorilor. Astfel, pe lângă cererea mare de muncitori necalificați și șoferi, principalele calificări solicitate au fost: montator subansamble, confecționer cablaje auto, vânzător, lucrător comercial, confecționer-asamblor articole textile, agent de securitate, operator la mașini-unelte semiautomate și automate, lacătuș mecanic, sudor, dulgher (exclusiv restaurator) și zidar.

Locurile de muncă vacante pentru persoanele cu studii superioare au fost în număr de 426, în principal pentru asistent medical generalist, pentru persoane cu experiență în marketing și economie (director societate comercială) și programator.

Principalele locuri de muncă nou înregistrate în anul 2018, în funcție de clasificarea după domenii de activitate:

Denumire CAEN LMV nou inregistrate
Fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp)                     796
Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale                     734
Fabricarea altor piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule                     429
Fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehi                     349
Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare,  baut                     258
Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice

 

                    227

About The Author

Related posts