Cetățenii din Schitu Golești care locuiesc și muncesc în străinătate se întorc acasă. VIDEO

Cetățenii din Schitu Golești care locuiesc și muncesc în străinătate se întorc acasă. VIDEO

Cetățenii din Schitu Golești care locuiesc și muncesc în străinătate se întorc acasă. Administrația locală în baza unui proiect cu fonduri europene i-a ajutat să se întoarcă definitiv pe meleagurile natale. Aceștia și-au deschis firme și vor munci la fel cum o făceau și peste hotare.

Joi, 15 august în localitatea Schitu Golești la Căminul Cultural Lăzărești a fost organizată Ziua Diasporei, eveniment ajuns la cea de-a patra ediție.

Primarul localității Schitu Golești, Vasile Tudorel Miriță a discutat despre proiectul ,,Soluții concrete pentru probleme reale” și a mai dezbătut măsurile pe care românii din afara granițelor le văd necesare pentru ca Schitu Golești să devină mai atractiv pentru întoarcerea lor acasă. S-au semnat primele 23 de contracte de subvenții, iar 7 sunt semnate de tineri care au lucrat în străinătate, în diferite domenii de activitate. Cei 7 care și-au făcut firma, au semnat contractul pentru a primi subvenția de pornire în afacere au fost prezentați de edilul localității.

Managerul proiectului pe fonduri europene, Nichifor Bălan a prezentat oportunitățile de afaceri locale și a mai discutat despre cum pot fi valorificate de cei care doresc să revină, dar și cum pot fi promovate prietenilor din țările de adopție.

La eveniment au fost prezenți și antreprenorii care au semnat contractul de finanţare pentru ajutorul de minimis în cadrul proiectului cu fonduri europene ,,Soluții concrete pentru probleme reale”.

,,După ce am terminat școală, am devenit spălător auto. După scurt timp au ajuns să răspund de buna activitate a celor trei spălătorii ale patronului la care lucram. Am venit acasă, domnul primar mi-a povestit despre proiect și așa m-am decis să îmi deschi propria afacere la mine acasă. pentru că eu am făcut școala și am lucrat în străinătate”, a povestit Călin David Ionuț.

Un alt antreprenor a decis să revină din Anglia acasă, pentru a lucra la propria vulcanizare, lucru pe care l-a făcut și în urmă cu 5 ani, dar a fost nevoit să renunțe pentru că nu se mai descurca cu banii.

Evenimentul a fost susținut de un program artistic susținut de Ansamblul Hora al Căminelor Culturale din comuna Schitu Goleşti şi de formaţia Bulevard.

 

About The Author

Related posts