Breaking News
Chinezii vor să facă autostradă spre Brașov și să aducă turiști pe pârtii
Chinezii vor să facă autostradă spre Brașov și să aducă turiști pe pârtii

Chinezii vor să facă autostradă spre Brașov și să aducă turiști pe pârtii

Chinezii vor să facă autostradă spre Brașov și să aducă turiști pe pârtii. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi primarul Brașovului, George Scripcaru, au primit vizita oficială a Excelenţei Sale Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România.

În cadrul acestei vizite cei doi oficiali braşoveni au prezentat priorităţile investiţionale ale celor două administraţii şi, totodată, un istoric al relaţiilor de prietenie cu autorităţile administraţiilor publice chineze. În acest context, s-au prezentat cele două proiecte considerate prioritare pentru administraţia locală braşoveană, şi anume Aeroportul Internaţional Braşov şi Spitalul Regional Braşov. Excelenţa Sa a subliniat că ambele proiecte sunt urmărite cu interes de Ambasada Chinei, având în vedere că există numerose firme de stat din China, care doresc implicarea, fie în etapa de construire, cât şi în faza de operare ale acestor obiective. Mai mult, China dispune de mecanisme de finanţare atât în parteneriat cu BERD şi BEI, cât şi prin intermediul unui fond de investiţii creat pentru proiecte în ţările Europei Centrale şi de Est.

Chinezii cer sprijinul autorităților brașovene pentru a realiza documentațiile de urbanism

Excelenţa Sa, Doamna Ambasador Jiang YU a prezentat detaliat proiectele prioritare ale partenerilor chinezi în România. Pe primul loc, în cadrul acestor proiecte, se situează construirea în regim de parteneriat public-privat al autostrăzii Braşov-Ploieşti, obiectiv prioritar pentru cetăţenii braşoveni. În cazul în care acest contract va fi încheiat până la sfârşitul anului, solicitarea părţii chineze a fost de sprijin din partea autorităţilor locale braşovene în limitele lor de competenţă. Mai exact, se solicită sprijinul autorităţilor locale pentru armonizarea planurilor de urbanism în Unităţile Administrativ Teritoriale din Braşov traversate de viitoarea autostradă, cât şi sprijin în asigurarea de infrastructură pentru organizările de şantier, etc.

Un al doilea domeniu considerat de o deosebită importanţă a fost cel al promovării turismului braşovean în China, existând un mare interes în rândul iubitorilor sporturilor de iarnă din China pentru staţiunile turistice de iarnă din Braşov şi Valea Prahovei. Având în vedere că în viitorul apropiat China va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă, înaltul oficial chinez a solicitat realizarea unui cadru care să permită schimburi de experienţă şi transfer de know-how din partea Braşovenilor, având în vedere că atât Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov cât şi primarul municipiului Braşov au o experienţă remarcabilă în domeniu dată de modul de succes în care a fost organizat la Braşov Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Excelenţa Sa a lansat şi ideea ca lotul olimpic chinez să facă antrenamente în Braşov şi Sinaia, considerând că un asemenea demers ar constitui cea mai bună promovarea a zonei în rândul turiştilor chinezi. Continuarea o găsiți AICI!

About The Author

Related posts