9.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Citeşte cu atenţie! Nu te lăsa păcălit, atunci când cauţi un loc de muncă!

Alte Știri

De fiecare dată când apelezi la o agenţie de recrutare pentru găsirea unui loc de muncă, unul dintre primii paşi pe care îi ai de urmat este semnarea contractului de mediere, care stă la baza colaborării tale cu agenţia de recrutare. Prin intermediul său se nasc drepturi şi obligaţii atât în sarcina ta, cât şi în sarcina agenţiei de recrutare. Documentul reprezintă practic puntea de legătură între tine şi locul de muncă dorit. În urma unei discuţii preliminare cu un Consultant de recrutare, în urma identificării aptitudinilor tale, acesta te va consilia spre un loc de muncă ce se pliază strict pe competenţele şi nevoile tale.  Însă, pentru ca angajamentul să fie reciproc, este nevoie de semnarea acestui contract.

Acesta vine în avantajul tău, ca şi candidat. Un contract de calitate are stipulate toate obligaţiile pe care agenţia de recrutare le are faţă de tine şi termenele limită până la care acestea trebuie îndeplinite. În acest document ar trebui să regăseşti serviciile concrete pe care agenţia de recrutare urmează să ţi le furnizeze şi principalele caracteristici ale job-ului pe care îl vei primi. Scopul contractului de mediere este, în primul rând, să pună în mişcare lucrurile – odată semnat, ambele părţi îşi iau angajamentul să ducă la îndeplinire obligaţiile specificate: de exemplu tu trebuie să furnizezi toate documentele şi informaţiile necesare în timpul prevăzut în contract, iar agenţia de recrutare să îţi furnizeze serviciile la care s-a angajat. Ai astfel siguranţa că lucrurile se vor întâmpla exact asa cum ai semnat în prealabil.

Odată semnat documentul, lucrurile vor prinde contur pentru tine. Ve fi antrenat într-o întreagă procedură de recrutare şi selecţie, cu o serie întreagă de departamente care vor lucra pentru tine. Vei primi sfaturi privind optimizarea CV-ului, vei fi evaluat, vei participa la interviuri de selecţie şi într-un final vei primi locul de muncă mult dorit – paşi imposibili în lipsa acestui unui acord comun scris negru pe alb.

Mai mult decât atât, agenţiile de recrutare serioase se angajează prin acest document să îţi pună la dispoziţie traducerea contractului care îţi vine din străinătate, astfel încât tu să ştii exact ce te aşteaptă odată ce ai plecat din ţară, dar şi să îţi procure biletul de transport (avion, autocar) pentru ca tu să ajungi la destinaţie exact în ziua şi la ora stabilite de comun acord cu angajatorul/beneficiarul serviciilor tale.

În plus, intri automat în baza de date a agenţiei de recrutare. Ceea ce înseamnă că aceasta trebuie să îţi caute un loc de muncă potrivit nevoilor şi aptitudinilor tale până la expirarea termenului legal – de regulă un an de zile.

Cu alte cuvinte, contractul de mediere nu este nimic altceva decât garanţia legalităţii şi calităţii serviciilor pe care urmează să le primeşti de la agenţia de recrutare şi plasare de forţă de muncă, mai ales când vine vorba despre o ofertă de muncă pentru care se percepe şi un tarif de mediere. Acesta este perfect legal şi justificat în cazul acelor proiecte de recrutare, de exemplu, unde nu se cere vreo calificare specială, candidaţii sunt foarte uşor de găsit şi atunci angajatorii nu sunt dispuşi să plătească serviciul de recrutare în locul  candidaţilor. Mai multe detalii găsiţi aici!

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie