Clădirile spitalului de la Domnești au fost reparate și modernizate
Clădirile spitalului de la Domnești au fost reparate și modernizate

Clădirile spitalului de la Domnești au fost reparate și modernizate

Spitalul din Domnești, a fost construit în urmă cu peste 80 de ani, de comunitatea locală care s-a strâns în jurul doctorului Papahagi. Familia medicilor Floarea și-au dedicat întreaga viață acestei unități medicale care deservea zona de nord a văilor Râului Doamnei și Vâlsanului, cu o populație de peste 30.000 de oameni, o zonă întinsă cu acces extrem de dificil. 

După ce în anul 2011 spitalul de la Domnești a fost închis în urma unei decizii de guvern, decizie care a avut drept rezultat închiderea mai multor unități medicale din județ, spitalul de la Domnești a fost preluat de Consiliul Județean Argeș.
Clădirile au fost reparate și modernizate iar unitatea a fost transformată în unitate de asistență medico-socială. Valoarea investiției s-a ridicat la 1.600.000 de lei. Lucrările au constat în amenajarea și extinderea corpurilor C2 și C3 și construcția unui corp de legătură.

De asemenea, au fost schimbate rețelele de alimentare cu apă și canalizare, energie electrică și au fost înlocuite conductele la instalația termică. A fost reabilitat drumul din incinta spitalului, aleile pietonale, trotuarele din jurul construcțiilor corpurilor de clădire, spațiile verzi.

A fost montată o stație nouă de epurare și sistem de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu.
Tot mobilierul din saloane este nou ca și instalațiile sanitare. Cele 20 de saloane sunt dotate cu un nr. total de 38 de paturi, 27 de mese, 90 de scaune, 38 de noptiere, 42 de dulapuri, 41 de veioze, oglinzi, birouri. Fiecare salon este prevăzut cu grup sanitar propriu. 
Există un club pentru recreere, sală de mese și bucătărie.
Spălătoria a fost reabilitată și dotată cu mașină de spălat rufe cu uscător și uscător de rufe.
Unitatea de Asistență Medico-Socială Domnești va avea doi medici, asistente si îngrijitoare. 
La Domnești, funcționează și o unitate de permanență pe care președintele CJ Argeș dorește să o dezvolte, modernizeze și extindă.

Miercuri, 20 decembrie 2017, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, alături de consilieri locali, judeţeni au participat la inaugurarea Unității de Asistență Medico-Socială Domnești. Alături de conducerea CJ Argeș, la eveniment a fost prezent prefectul Emilian Dragnea, primarul comunei Domnești, Gabriel Zăvoianu, primarul comunei Pietroșani, Eugeniu Pătru, managerii spitalelor și unităților medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș.

About The Author

Related posts