Colegiul Național Dinicu Golescu la ceas aniversar! VIDEO

Colegiul Național Dinicu Golescu la ceas aniversar! VIDEO

Colegiul Național Dinicu Golescu la ceas aniversar! Aşezământul de învăţământ şi-a început cărarea printre ani la 1 septembrie 1894, prin Ordinul Ministerului Cultelor şi Instrucţiunii Publice nr.583/1894. Din 1898, gimnaziul va purta pentru viitor denumirea de „Dinicu Golescu”,  iar în anul 1917 va deveni Liceul „Dinicu Golescu”. Anul 2001 rămâne un moment de referinţă în istoria liceului, acesta primind titlul de Colegiu Naţional.

Destinul şcolii s-a împletit cu cel al intelectualităţii din această parte de ţară, definit prin calitate, exigenţă şi responsabilitate.

La eveniment s-a lansat un Arc peste Timp unind trecutul, prezentul si viitorul generațiilor noastre de absolvenţi.

După ce a fost dezvelită placa comemorativă în urma unei slujbe oficiată de un sobor de preoți, invitații au participat în amfiteatrul Tudor Mușatescu unde au avut parte de multe surprize.

Alexandra Calmuc fosta elevă a liceului lucrează în Germania ca Expert Organizațional al Băncii Centrale Europene.

De asemenea Costin Oncescu a transmis mesajul lui la ceas aniversar de la Oxford unde studiază iar celor doi li s-au alăturat și Bogdan Sitaru. Din partea ministerului Educației a participat Mirela Negrea o fostă absolventă a liceului.

Foștii profesori au luat cuvântul și au vorbit despre personalitățile care s-au format la acest liceu. Evenimentul s-a încheiat cu imnul școlii iar invitații au putut face un tur al instituției de învățământ.

About The Author

Related posts