Concluziile campaniei parlamentare în Argeș!
Concluziile campaniei parlamentare în Argeș!

Concluziile campaniei parlamentare în Argeș!

Reporterii Ziarului din Muscel au urmărit zi de zi cum s-a desfășurat campania pentru alegerile parlamentare în Argeș. Cum semnalul este dat cetățenilor de la București în funcție de acțiunile liderilor politice, campania a fost una pașnică, putem spune o campanie în care cetățeanul a fost lipsit de sentimentul de empatie. Alegătorul a mulțumit tuturor partidelor care le-a bătut la ușă dar nu s-a exprimat nici Pro nici Contra. Chiar s-a arătat dezamăgit de politică și de traiul zilnic!

Între alegerile locale și alegerile parlamentare nu s-a întâmplat niciun cataclism major, deci, în principiu, nici unul dintre cele două mari partide, PSD și PNL, nu ar avea motive să scadă vertiginos sau să crească spectaculos.

În alegerile de pe de 11 decembrie va conta destul de mult prezența, dar cum temperaturile cresc foarte mult în termometre și tinerii vor ieși la vot. În acest moment, PSD și PNL au ajuns cam la același nivel în ceea ce privește infrastuctura de partid, pentru că PNL beneficiază și de organizațiile vechiului PDL. Așadar, o prezență scăzută la vot avantajează atât PSD, cât și PNL pentru că ambele partide vor merge pe activul de partid. În schimb, prezența mică la vot va îngropa USR și va afecta destul de tare ALDE. De această problemă va fi ferit PMP, un partid care a preluat multe dintre organizațiile UNPR, unul dintre partidele cu cea mai extinsă rețea din Argeș.

Pe cale de consecință, pronosticul pentru aceste alegeri arată în felul următor:

  1. PSD va avea o mică creștere față de alegerile locale, datorată faptului că au mai multe conduceri ale Consiliilor Județene, iar infrastuctura de partid este mai bine organizată. Pronosticul pentru PSD este de  45%.
  2. PNL va înregistra un ușor recul față de alegerile locale, pentru că a lipsit în această campanie Vasile Blaga, cel care organiza lucrurile în Argeș, iar infrastuctura de partid a fost puțin afectată. Pronosticul pentru PNL este de 25%.
  3. PMP este unul dintre partidele care vor beneficia de prezența mică la vot, iar scorul de la locale ar putea fi crescut puțin. Trebuie ținut cont că în aceste alegeri Traian Băsescu este implicat direct, spre deosebire de locale, unde era doar susținător. Pronosticul pentru PMP este de 15%
  4. ALDE va beneficia de ajutorul PSD în aceste alegeri și va depăși pragul electoral. Pronosticul pentru ALDE este de 7%.
  5. USR este partidul care va fi afectat cel mai rău de prezența scăzută la vot. USR nu are infrastuctură în țară și nici supraveghetori în secțiile de votare. Pronosticul pentru USR este 3%.

 

About The Author

Related posts