Concurs inedit la Conacul Goleștilor din Argeș! 300 de kg pe primul loc…

Concurs inedit la Conacul Goleștilor din Argeș! 300 de kg pe primul loc…
Concurs inedit la Conacul Goleștilor din Argeș. Peste 60 de primari s-au întrecut în prepararea porcului de Crăciun. Cauza a fost una nobilă: produsele au mers direct la azilele de bătrani și orfelinatele din Argeș.
Pentru a rezista la -6 grade, primarii și ajutoarele s-au încălzit cu țuică fiartă sau vin. Pe vizitatori i-au primit cu șorici, sarmale și afumături.
Edilul comunei Rociu a surprins în schimb asistența când a sacrificat un porc de 330 de kilograme, cel mai mare din concurs.
Veselia a fost la ea acasă. Cei mai mulți și-au făcut urări între ei, bineînțeles la un pahar de țuică fiartă.
Acțiunea a strâns în total peste 3.5 tone de carne care au ajuns la mai multe centre de îngrijire a bătranilor și la case de copii ale DGASPC Argeș.
Cel mai mare groștei tăiat anul acesta a avut peste 300 kg (din care 213 kg carne macră, recoltată și donată) și a fost adus aici din comuna Rociu de primarul Aurel Bălășoi. Standuri au mai avut comunele Stâlpeni, Băbana, Albota, Rucăr, Stefănești, Mioveni, Bascov, Călinesti și Mărăcineni.

Unul dintre porci a fost donat de senatorul PSD Șerban Valeca și a fost sacrificat de cei de la Muzeul Golești.
De amintit că primarul de la Albota, Ion Dumitru, președintele Asociației Comunelor din Argeș (organizatoare a evenimentului) a venit și cu 1.000 de sărmăluțe, iar edilul din Băbana, cu 40 de kg de cârnaţi proaspeţi.
Pe tot parcursul evenimentului la standul de la Stâlpeni, pe lângă sacrificarea porcului şi pregătirea lui pentru a ajunge în frigiderele centrelor din Muscel, s-au făcut pe pirostrii ciorbă de perişoare, mămăligă la tuci, jumări, etc. Toate aceste produse tradiţionale au primit multe laude!

About The Author

Related posts