Corbi este prima localitate din Argeș care a început să-și testeze locuitorii pentru Covid 19

Corbi este prima localitate din Argeș care a început să-și testeze locuitorii pentru Covid 19

În ziua de 9 Mai pe stadionul de fotbal din Corbi, la iniţiativa primarului Virgil Baciu, alături de medicul de familie Marius Bogdan Dincă şi de câţiva voluntari a început testarea locuitorilor comunei pentru Covid 19.

Echipaţi conform normelor de protecţie stabilite, aceştia au luat succesiv probe de la cetăţenii care au sosit la locul stabilit şi au respectat restricţiile de distanţare socială şi apoi au aşteptat răbdători rezultatul testelor rapide în afara incintei amenajate în acest scop. Ziua superbă de început de lună mai a favorizat desfăşurarea acţiunii umanitare care a avut la bază recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii referitoare la necesitatea testării populaţiei. Primarul Virgil Baciu ne-a declarat că a pornit de la un număr iniţial de 200 de teste rapide.

„Am început acţiunea de sâmbătă în jurul orei 11.00 şi am încheiat-o pe la ora 17.00, după ce au fost testate 107 persoane care au solicitat acest lucru. Împreună cu dl. doctor Dincă, noi prognozasem un număr de 70 până la 100 de cetăţeni testaţi, dar am avut bucuria de a constata că oamenii interesaţi de testare ne-au depăşit estimările. Însă cea mai mare satisfacţie a fost aceea că dintre cei testaţi n-a fost nici măcar un caz pozitiv. Foarte adevărat, la doi sau trei s-au descoperit urme vagi, dar respectivii au avut rezultat negativ, deci sunt imunizaţi şi, la ora testării, nu mai aveau vreo problemă cu acest coronavirus.

Intervalul de timp în care s-au făcut aceste testări rapide a fost destul de operativ, căci fiecare persoană a avut de aşteptat rezultatul între 10 şi 20 de minute. Am pornit, după cum spuneam, de la 200 de teste, şi mai avem la dispoziţie încă 93. Locuitorii comunei Corbi care sunt interesaţi să-şi facă aceste teste, pot solicita acest lucru şi cei ce au posibilitatea de deplasare sunt aşteptaţi la cabinetul doctorului Marius Bogdan Dincă, din cadrul Dispensarului Uman local, în timpul programului dumnealui de lucru. Persoanele ce nu se pot deplasa, dar solicită, vor fi vizitate la domiciliu, unde li se va face testarea gratuită. În cazul în care numărul celor interesaţi va depăşi cifra de 200, vom căuta să ne completăm stocurile până la 1.500 prin comandă la distribuitori sau direct la producătorii de pe piaţă. Nu vreau să închei fără a aduce sincere mulţumiri celor ce ne-au ajutat să desfăşurăm această importantă acţiune pentru comunitate. Şi recunoştinţa mea se îndreaptă în primul rând spre familia dlui dr. Dincă, spre voluntari şi spre cetăţenii cu dezvoltat simţ al responsabilităţii civice, care practic au spart gheaţa testării!”, ne-a declarat primarul Baciu la câteva minute după încheierea acţiunii de sâmbătă.

About The Author

Related posts