Coroane de flori şi ceremonialuri la toate monumentele din Muscel!

Coroane de flori şi ceremonialuri la toate monumentele din Muscel!

Coroane de flori şi ceremonialuri la toate monumentele din Muscel!

La 2 mai 1995, Parlamentul României a adoptat o lege, conform căreia Ziua Înălţării Domnului a fost declarată “Ziua Eroilor”, pentru a omagia jertfa celor căzuţi în luptă pentru libertatea şi independenţa poporului român.

Ziua Înălţării Domnului a fost desemnată Zi a Eroilor şi Sărbătoare Naţională Bisericească, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001. Totodată, legea din 2003 privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război a proclamat sărbătoarea Înălţării Domnului drept sărbătoare naţională a poporului român.

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor, în garnizoana Câmpulung au fost organizate ceremonialuri militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori de către Comenduirea Garnizoanei în colaborare cu Administraţia Publică Locală.

Manifestările au debutat la ora 10.00 la  Cimitirul Eroilor Flămânda. Aici după de au prezentat onorul, reprezentanţii instituţiilor publice, politicieni, sau elevi, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Următorul monument la care s-au depus coroane de flori a fost monumentul din Piaţa Jurământului, apoi Mausoleul Mateiaş, Monumentul Eroilor Dragoslavele, Monumentul Eroilor Lereşti şi Monumentul Eroilor Rucăr.

About The Author

Related posts