Costin Andrei Oncescu a cucerit Tsukuba cu o medalie de bronz! Oxford îl vrea!

Costin Andrei Oncescu a cucerit Tsukuba cu o medalie de bronz! Oxford îl vrea!

Costin Andrei Oncescu a cucerit Tsukuba cu o medalie de bronz! Este numele unui oraş municipiu din Japonia, locul în care s-a desfăşurat, în perioada 1-8 septembrie 2018, Olimpiada Internaţională de informatică.

Costin Oncescu, liceeanul din Câmpulung care a devenit lider în lumea mondială a informaticii a făcut parte din lotul de români care au reprezentat ţara noastră şi o reuşită în bronz i-a adus o recunoaștere în plan internațional.

O generație de aur, care a reprezentat România în ultimii ani la multe concursuri internaționale (IOI, BOI, CEOI, Yakutia, Shumen) unde au obținut multe medalii de aur, argint și bronz.

De la IOI 2018 – Tsukuba, Japonia, Costin Andrei Oncescu s-a întors acasă cu medalie de BRONZ. Leaderii echipei au fost Szabo Zoltan, Adrian Budau.

Costin Andrei Oncescu își va continua cariera la Universitatea din Oxford. În ianuarie 2018, Costin Oncescu a fost selectat să facă parte din rândul studenţilor de la Oxford care se vor specializa în informatică, rezultatele excepţionale obţinute în nenumăratele olimpiade internaţionale fiind cele şi-au spus cuvântul.

Informatica este cea care l-a ajutat să devină, în doar câţiva ani, unul dintre „copiii minune” ai informaticii din România. Şi nu oricare, ci cel mai tânăr dintre toţi, de gâtul căruia spânzură medalia liderului pe Europa Centrală şi care, din toamnă, va studia informatica la Oxford.

About The Author

Related posts