web analytics
Breaking News

Costume populare vechi de peste 100 de ani, purtate în paradă la Mioveni!

Costume populare vechi de peste 100 de ani, purtate în paradă la Mioveni!

Costume populare vechi de peste 100 de ani, în paradă la Mioveni! Asta pentru că s-a organizat parada portului popular de Ziua Națională a Costumului Tradițional.

Centrul Civic al orașului a devenit pentru câteva ore capitala portului popular a județului, unde aproximativ 400 de copii și tineri, reprezentând 20 de localități din mai multe zone ale Argeșului, au prezentat frumusețea și diversitatea costumului popular autentic.

La Mioveni au fost purtate și admirate și costume populare vechi de peste 100 de ani, pe care copiii le-au etalat la parada portului popular. Atmosfera de sărbătoare a fost animată și întreținută de cele mai bune ansambluri folclorice de dansatori din Argeș.

Alături de noi au fost președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, Secretarul de Stat din MDRAP, Nicolae Tudose, senatorul Șerban Valeca, deputații Simona Bucura Oprescu, Nicolae Velcea, Nicolae Georgescu, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județ, primarii din localitățile participante la eveniment, directorii școlilor din oraș.

Autoritățile locale din Mioveni mulțumesc tuturor participanților, copiilor și ansamblurilor din Bascov, Boteni, Brăduleț, Boțești, Budeasa, Corbi, Coșești, Priboieni, Mușetești, Nucșoara, Rociu, Topoloveni, Stâlpeni, Schitu Golești, Vlădești, Hârșești, Lerești și Mioveni.

About The Author

Related posts